На главную страницу
Рус Укр
Перша фабрика думок
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

Аналитические статьи
Прогнозы экспертов
Юридические консультации
Консультации экспертов
Библиотека экспертов

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу


Курсы валют

База знаний / Прогноз эксперта

Епідемія грипу на підході?

Версия для печати Версия для печати

05.10.2007 15:56:22 | Олег Мусій 

На Україну насувається новий штам грипу “Соломонові острови”. Незважаючи на відносно теплу погоду, застудитися встигли вже 44 тисячі людей, більшість – діти, кажуть в Українському центрі грипу.

Медики радять прищепитися від грипу, бо вакцини гарантують захист від нового штаму. Однак вітчизняні аптеки не спішать закуповувати вакцину. А українці не надто охочі до щеплень. До того ж вартість вакцини, котру постачають з-за кордону, не всім по кишені – 70-80 гривень.

http://ictv.ua/ukr/news_society.php?news_id=103289


Чи встигнуть вітчизняні аптеки закупити потрібну кількість вакцини до початку епідемії? Чи така кількість хворих на сьогоднішній день дає підстави говорити про початок епідемії грипу?

Свій прогноз надав голова Громадської Ради МОЗ України; віце-президент Світової Федерації Українських Лікарських Товариств, голова Київського Лікарського Товариства Олег Мусій:

- Я вважаю, що питання щеплення – це взагалі компетенція виключно лікарів, а не аптек. Зараз немає вакцин, бо аптеки працюють в умовах ринкової економіки: немає попиту – немає товару. Якщо є якась проблема у медикаменті, то поставити його – це справа трьох днів. Епідемії грипу ще немає, а значить немає попиту на вакцину і відповідно ринок не реагує. Я тут проблеми ніякої не бачу.

А взагалі я вважаю, що це рекламна кампанія фармацевтичних фірм-виробників вакцини проти грипу, у якої, до речі, дуже обмежений термін зберігання. Спочатку з’являються інформаційні повідомлення, що начебто насувається епідемія. Так відбувається майже щороку. Згадайте минулий, позаминулий рік. Такої страшної епідемії в Україні не було, тим більше, що від вірусу Соломонового грипу вакцини не існує, а зробити рекламну кампанію і нав’язати людям непотрібну річ – це в стилі фармацевтичних кампаній. Я вважаю, що тут ніякої проблеми взагалі немає. Більше того, бездумна неконтрольована вакцинація, без поради з лікарем дуже шкідлива для організму.

Возврат к списку

  средний балл: 5 (голосов: 11)

1 2 3 4 5  



Всеукраинская экспертная сеть
Разработано в «ЦИРТ»


© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Центр интеллектуальных ресурсов и технологий. © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua