На главную страницу
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

О проекте
Руководитель проекта
Рабочая группа
Рабочие материалы
Документы проекта
Партнёры проекта
Технологии
Товары

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу






IV Міжнародна спеціалізована виставка «КомунТех-2007» та Міжнародний конгрес “Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства-2007”


20.11.2007

IV Міжнародна спеціалізована виставка «КомунТех-2007» та Міжнародний конгрес “Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства-2007”

14 та 15 листопада відбулися IV Міжнародна спеціалізована виставка «КомунТех-2007» та Міжнародний конгрес “Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства-2007”.

Програма Міжнародного конгресу „Інституціональні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства-2007” включала розгляд таких актуальних тем, як „Державно-приватне партнерство у сфері житлово-комунальних послуг”, „Політика енергозбереження у сфері житлово-комунальних послуг. Енергоефективні технології та заходи з енергозбереження” та широкий комплекс взаємопов’язаних з цими темами питань.

Мета виставки «КомунТех-2007» і Міжнародного конгресу – сприяння реалізації державної політики реформування житлово-комунального господарства, пошук шляхів удосконалення системи управління галуззю, економічно й технологічно обґрунтованого підвищення ефективності використання матеріальних і енергетичних ресурсів; забезпечення впровадження інноваційних розробок, сучасних технологій та обладнання.

Програма заходів "КомунТех-2007" була спрямована на комплексний розгляд всіх складових реформи комунальної сфери та її технічного забезпечення, які мають наближати стандарти проживання людей до світового рівня. Зокрема, це впровадження сучасних, енергозберігаючих, екологічно безпечних та економічних технологій, що оптимізують витрати на функціонування житлово-комунального сектору та підвищують ефективність роботи об`єктів інфраструктури міст, модернізація систем управління, вдосконалення законодавчої та нормативної бази галузі, розвиток ринку комунальних послуг.

Виставка „КомунТех-2007” презентувала новітні технології, обладнання, техніку для комунальної інфраструктури міст і селищ та сприяла вирішенню практичних питань тепло- і водопостачання, утримання, експлуатації житлового фонду, забезпечення функціонування міського транспорту, утримання вулично-дорожнього господарства, проведення дорожньо-будівельних робіт, заходів з благоустрою, озеленення й санітарної очистки та поводження з твердими побутовими відходами.

У виставці брали участь понад 200 провідних вітчизняних та зарубіжних фірм-виробників й постачальників з 18 країн світу, які представили продукцію для комунальної галузі.

В виставці та конгресі брала участь ВГНО «Експерти Україні». На стенді була презентована фабрика думок «Енергозберігаючі технології в ЖКГ». На виставці було привернуто увагу десятків представників компаній виробників, постачальників та споживачів енергозберігаючих товарів в ЖКГ до фабрики думок. В перший день конгресу на секції з міжнародного співробітництва до продукту фабрики думок -проекту програми дій спільної з Міністерством ЖКГ «Енергозберігаючі технології для всіх» - було привернуто увагу представників ряду міжнародних донорських організацій. Зокрема важливість проекту відзначили представники Бюро Німецького Технічного Співробітництва, Скандинавської Екологічної Фінансової Корпораціїї "Нефко" та декількох інших організацій.

В цілому виставка та конгрес пройшли в конструктивному полілозі представників центральних органів влади та місцевого самоврядування з представниками науки, бізнесу, третього сектору та міжнародних інституцій. Завдяки організаторам цього заходу було налагоджено ефективний полілог, в ході якого було встановлено ділові контакти і підготовлено конкретні програми дій. Окрему увагу було приділено проблемам енергозбереження та енергоефективності. Вперше за історію незалежної України вищі чиновники житлово-комунального господарства були відкриті для інформації від вчених, іноземних експертів і представників вітчизняних науково-виробничих організацій.

Відгуки відвідувачів виставки

Олександр Заїка, приватний підприємець:

- Звичайно хотілося б, щоб на виставці було більше людей, зацікавлених в розвитку цієї галузі, бо компанії витрачають час, ресурси для того, щоб приїхати сюди зі своєю продукцією.

Як кажуть, наші дії не можуть бути кращими за наші думки, а думки кращими за знання. В наш час, інформація – це все, а тому технології, представлені на цій виставці є дуже важливими для розвитку суспільства.

Щодо енергозберігаючих технологій, то думаю, що вони дуже потрібні Україні, адже не секрет, що енергоносії з кожним роком ростуть в ціні. Тож впровадження цих систем дозволить нам спрямовувати заощаджені ресурси на інші потреби.

Анна Шульга, менеджер по туризму:

- Мне выставка понравилась. Приятно, что по сравнению с предыдущим годом уровень организации заметно выше, гораздо больше участников, в том числе и из других стран. Выставка становится международной. Думаю, энергосберегающие технологии имеют большое будущее в Украине, а их внедрение – это вопрос нескольких лет.

Александр Человский, менеджер по продажам:

- Я считаю, что нормальное развитие энергосберегающих технологий возможно в том случае, если на это будет выделяться больше денег из бюджета, ведь оборудование для энергосбережения очень дорогостоящее. Конечно, оно окупается, но это происходит за 2-3 года. Поэтому далеко не все предприятия могут сейчас себе позволить такое оборудование. Теоретически можно взять кредит, но в нашей стране это невыгодно, ведь учитывая проценты по кредиту, стоимость увеличивается еще в 1,5-2 раза.

Иван Прилуцкий, Институт энергосбережения и энергоменеджмента:

- Экономическая ситуация в стране такова, что многие предприятия вынуждены работать на старом советском оборудовании. Естественно его нужно менять.

Сейчас не редкость энергоаудит – комплекс мероприятий, направленных на проверку эффективности использования энергии на производстве. Он показывает, имеет ли смысл внедрять новые энергосберегающие системы, или это экономически необоснованно.

Конечно, сейчас эти технологии применяются все чаще, ведь многие объекты переходят в частную собственность, а владелец привык считать свои деньги.


Дивитися фотогалерею >>




Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua