На главную страницу
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

О проекте
Руководитель проекта
Рабочая группа
Рабочие материалы
Документы проекта
Партнёры проекта

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу






27 листопада 2013 р. у НаУКМА відбудеться презентація фундаментального дослідження "Історія гірництва"


27 листопада 2013 р. у НаУКМА відбудеться презентація фундаментального дослідження "Історія гірництва" 25.11.2013

27 листопада 2013 р. у НаУКМА відбудеться презентація фундаментального дослідження "Історія гірництва"

Видавничий дім "Києво-Могилянська академія"
Видавництво "ЛАДО" ДонДТУ
Донецьке відділення НТШ
запрошують


У середу, 27 листопада 2013 року, о 17.00 у Бібліотеці Омеляна та Тетяни Антоновичів (Національний університет "Києво-Могилянська академія", вул. Сковороди, 2) відбудеться презентація фундаментального дослідження: проф. Геннадій Гайко, проф. Володимир Білецький "Історія гірництва" (540 стор., понад 800 ілюстр., 492 джерел).

Книга вперше системно, у хронологічній послідовності розкриває основні етапи світової історії гірництва, починаючи від кам’яної доби і до початку індустріальної епохи.

Розглянута історична географія освоєння різноманітних корисних копалин на всіх континентах світу. Описані найважливіші центри старовинного гірничого промислу. Показані шляхи становлення й подальшого розвитку основних гірничих і металургійних технологій. Обґрунтована авторська  гіпотеза щодо передумов виникнення металургії  в лоні гірничої діяльності людства.

Наведені унікальні артефакти давнини, що не мають однозначного пояснення й до сьогодні, зокрема – на межі гірництва та магічних практик, алхімії тощо.

Розкрито вплив гірництва  на перебіг історичних процесів, культурний і технологічний поступ людства. Окремий розділ присвячено розвитку гірництва в Україні. 

Книга буде корисною всім, хто цікавиться історією та археологією, зокрема історією техніки й інженерної діяльності, археометалургією та індустріальною археологією, культурною спадщиною гірників.

За додатковою інформацією звертатися за тел.: (044) 417 59 56;            (044) 425 60 92
або по e-mail:




Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua