На главную страницу
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

О проекте
Руководитель проекта
Рабочая группа
Рабочие материалы
Документы проекта
Партнёры проекта

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу






30 січня 2015 р. щорічний "Рейтинг критика" презентує топ-10 найкращих українських видань для дітей і підлітків


30.01.2015

30 січня 2015 р. щорічний "Рейтинг критика" презентує топ-10 найкращих українських видань для дітей і підлітків

30 січня 2015 року о 16:00 у Бібліотеці ім. Т. та О. Антоновичів Національного університету "Києво-Могилянська Академія" щорічний "Рейтинг критика" презентує топ-10 найкращих українських видань для дітей і підлітків за 2014 рік.

Окремо буде представлено список перевидань класичних творів для дітей, а також науково-популярних книжок, довідників, путівників, книжок-концептів, рекомендований членами журі рейтингу. Разом із фінальним списком рейтингу критики оприлюднять фахові та прозорі критерії відбору.

Оголошення результатів "Рейтингу критика" приурочено до дня народження класика української дитячої літератури Всеволода Нестайка, якому 30 січня 2015 року сповнилося б 85 років.

Під час презентації журі рейтингу також розіграє серед гостей комплект книжок-фіналістів та книжки В.Нестайка. По закінченні "офіційної" частини запрошуємо до неформального обговорення списку найкращих видань для дітей і підлітків за 2014 рік у колі видавців, авторів та ілюстраторів української дитячої літератури.

Нагадаємо, що до довгого списку "Рейтингу критика" у 2014 році ввійшли твори Оршулі Фариняк, Романи Романишин та Андрія Лесіва (творча студія "Аґрафка"), Галини Ткачук, Катерини Бабкіної та Юлії Пилипчатіної, Катерини Штанко, Володимира Арєнєва, Василя Карп’юка та Христини Стринадюк, Лірника Сашка, Мар’яни Прохасько і Тараса Прохаська, Сергія Оксеника, Оксани Лущевської та Віолетти Борігард, Галини Рис, Валентини Захабури, Олександра Зубченка, Галини Кирпи та Ольги Гаврилової, Анастасії Стефурак, Сашка Дерманського та Зірки Мензатюк. До розгляду обирали книжки українських авторів, що вийшли друком з 1 січня по 1 грудня 2014 р. Видання останнього місяця 2014-го, за умовами, розглядатимуться в рейтингу 2015 року.

До журі "Рейтингу критика" ввійшли редактори та журналісти профільних видань: Валентина Вздульська ("Казкарка"), Ірина Батуревич, Оксана Хмельовська ("Читомо"), Тетяна Щербаченко, Ольга Купріян ("БараБука"), Ірина Комаренець, Міра Київська ("Букмоль"), Марія Семенченко (газета "День") та Володимир Чернишенко (критик, перекладач).

Мета рейтингу – сформувати список-рекомендацію найкращих книжок року для дітей від українських авторів згідно із сучасними вимогами до дитячої книжки. Такий топ може бути корисним як потенційним покупцям, так і педагогам, бібліотекарям, а також видавцям, авторам та ілюстраторам, які зацікавлені в незаангажованій оцінці своєї роботи. "Рейтинг критика" є незалежною громадською ініціативою та не фінансується жодною установою.

За додатковою інформацією звертайтеся:
Ольга Купріян +38 096 851-22-02+38 096 851-22-02
Валентина Вздульська +38 098 956-26-63+38 098 956-26-63





Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua