На главную страницу
Обговорення етичного кодексу лікаря
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

О проекте
Руководитель проекта
Рабочая группа
Рабочие материалы
Документы проекта
Партнёры проекта

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу




SmartResponder.ru

Переведи свой бизнес на автопилот!
Увеличь свои продажи в Интернет до 425%+!
Воспользуйся моим любимым инструментом!!!
ЖМИ СЕЙЧАС ЖЕ!



Невдовзі можуть з’явитися ліки від синдрому Дауна


20.11.2009

Невдовзі можуть з’явитися ліки від синдрому Дауна

Науковці виявили молекулярні причини розвитку синдрому Дауна в експериментах з мишами й розробили терапевтичний препарат, який постачає мозку гризунів відсутній нейромедіатор, що допомагає поліпшити роботу мозку тварин.

На думку вчених, аналогічний підхід можна застосувати і для лікування людей, повідомляється в останньому випуску журналу Science Translational Medicine. Автори статті стверджують, що ліки, які поліпшують вироблення норадреналіну в гіппокампі людей, хворих на синдром Дауна, можуть бути дуже ефективними для лікування захворювання, передає РІА "Новости".

Синдром Дауна - найчастіша причина порушення роботи мозку серед людей, що зустрічається в середньому в 1 людини з 800 на планеті. Причина розвитку цього синдрому - наявність у людей додаткової копії однієї із 20 хромосом, що має додаткові копії кількох сотень генів. Робота цих генів якимось чином позначається на розвитку мозку, внаслідок чого ще з дитинства люди із синдромом Дауна починають відставати в розумовому розвитку.




Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»


© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua