На главную страницу
Обговорення етичного кодексу лікаря
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

О проекте
Руководитель проекта
Рабочая группа
Рабочие материалы
Документы проекта
Партнёры проекта

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу




SmartResponder.ru

Переведи свой бизнес на автопилот!
Увеличь свои продажи в Интернет до 425%+!
Воспользуйся моим любимым инструментом!!!
ЖМИ СЕЙЧАС ЖЕ!



Опитування: Українським чоловікам не подобаються жінки, що курять


20.11.2009

Опитування: Українським чоловікам не подобаються жінки, що курять

Згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, українські чоловіки негативно ставляться до жіночого куріння.

Як повідомляється, 79% українських чоловіків при виборі собі нареченої обрали б жінку, яка не палить. Жінку-курця вибрали б собі в дружини тільки 2% чоловіків. 16% чоловіків відповіли, що їм байдуже, 3% повідомили, що їм важко відповісти на це питання.

Крім того, 88% чоловіків не вважають, що жінки, які курять, є симпатичнішими. Такими їх назвали лише 5% опитаних, 7% - вагаються з відповіддю. Якщо подивитися результати лише серед тих, хто палить, то вони ставляться до паління жінок майже так само негативно - 84% курців-чоловіків не вважають, що жінки, які палять, є симпатичнішими.

За результатами дослідження також з'ясувалося, що 84% чоловіків не вважають жінок-курців більш стильними й гламурними. Згодні з цим лише 10%, важко відповісти - 6%. 87% чоловіків не вважають жінок, які палять, більш успішними. Погоджуються з цим 5%.

86% українських чоловіків, якби їхні дружини чи подруги курили, хотіли б, щоб вони кинули палити, 6% - не хотіли, 8% - не змогли відповісти. В цілому, чим старші чоловіки, тим більше жінка з сигаретою для них неприйнятна. Загалом чоловіки в селах налаштовані до куріння більш категорично. Зокрема, 90% чоловіків із сіл і 84% чоловіків з міст висловили бажання, щоб жінка кинула палити.

"В Україні існує негативне ставлення до жіночого куріння. І це допомагає скоротити його рівень. Як показали останні дослідження, рівень паління серед жінок України в останні роки помітно знизився - з 20% у червні 2005 року до 13% у жовтні цього", - заявила координатор Ресурсного центру з контролю за тютюном Тетяна Андрєєва.

Опитування проводилося з 9 до 18 жовтня в усіх регіонах України. У дослідженні взяли участь 1997 респондентів з урахуванням населеного пункту, статі, віку, освіти. При підготовці цього дослідження опитано 898 чоловіків.

***
Нагадаємо, у травні Київський міжнародний інститут соціології на замовлення компанії Quirk Global Strategies провів загальнонаціональне опитування. Респондентам пропонували висловити свою думку щодо медичних попереджень на упаковках сигарет.

Як показали результати опитування, переважна більшість українців схвалюють ідею збільшення розміру попереджень з нинішніх 30% поверхні пачки до 50%, а також доповнення тексту картинками-попередженнями.




Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua