На главную страницу
Обговорення етичного кодексу лікаря
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

О проекте
Руководитель проекта
Рабочая группа
Рабочие материалы
Документы проекта
Партнёры проекта

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу




SmartResponder.ru

Переведи свой бизнес на автопилот!
Увеличь свои продажи в Интернет до 425%+!
Воспользуйся моим любимым инструментом!!!
ЖМИ СЕЙЧАС ЖЕ!



Депресія і цигарки однаково укорочують життя


21.11.2009

Депресія і цигарки однаково укорочують життя

Норвезькі і британські вчені дійшли висновку, що депресія підвищує смертність в такій же мірі, як тютюнопаління.

Дослідники з Бергенського університету (Норвегія) та Королівського коледжу Лондона (Велика Британія) зіставили дані опитування 60 тисяч людей і детальної бази відомостей про смертність.

Після введення поправок на ряд значимих чинників виявилось, що за чотири роки після опитування смертність серед страждаючих на депресію зросла приблизно в тій же мірі, що і серед курців.

За словами керівника британської групи дослідників Роберта Стюарта (Robert Stewart), причинно-наслідковий зв'язок депресії та збільшення смертності не так очевидний і ясний, як у випадку з тютюнопалінням, проте сам взаємозв'язок заслуговує на пильну увагу.

Крім того, дослідження показало, що при поєднанні симптомів депресії і тривожності смертність трохи нижче, ніж лише при депресії. На думку дослідників, це може бути пов'язано з тим, що тривожність змушує депресивних людей сильніше турбуватися про своє здоров'я і частіше звертатися за медичною допомогою.




Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua