На главную страницу
Положення про ВГНО "Експерти України"
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной собственности
Новости
Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу


Курсы валют

Конференція "Консолідована демократія: перспективи для Ккраїни"

Версия для печати Версия для печати

24.10.2007 14:34:45 |  

29 жовтня 2007 року Лабораторія законодавчих ініціатив та Фонд Конрада Аденауера проводять конференцію

«КОНСОЛІДОВАНА ДЕМОКРАТІЯ: ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ УКРАЇНИ» (м. Київ)

Перехід до парламентсько-президентської системи правління та нещодавні парламентські вибори знаменують пошук нових демократичних процедур узгодження інтересів політичних акторів. Прагнення досягти консенсусу, оптимальної системи управління, безумовно, є базовим кроком на шляху до консолідації демократії. Незважаючи на всю комплексність терміну «консолідована демократія», найчастіше під ним розуміють досягнення такого стану, за якого жодна із впливових політичних сил не визнає інші, окрім демократичних, методів здобуття влади. Основними ознаками консолідованої демократії прийнято вважати регулярне проведення вільних та загальних виборів, реальне забезпечення права на свободу слова, доступу до інформації, контроль за діями чиновників. Вагомого значення набуває врахування переконань опозиції, а не безкомпромісна конфронтація з нею. Консолідована демократія, на відміну від неконсолідованої (мінімалістської), передбачає, що кожна політична сила прагне, в першу чергу, задоволення суспільних інтересів, а не власних амбіцій. Зміна влади здійснюється безболісно і сприймається, як природній процес, а не як перемога чи поразка конкретної політичної сили.

Метою проведення конференції є акцентування уваги політичної еліти та представників громадськості на проблемі встановлення в Україні демократичних процедур щодо створення парламентської коаліції та формування уряду, забезпечення прав опозиції в парламенті, чіткого врегулювання повноважень та взаємовідносин між Президентом України, Верховною Радою та Кабінетом Міністрів. Важливим завданням буде обговорення формування парламентської більшості та уряду з врахуванням демократичних процедур, вплив парламентської та президентської форм правління на формування консолідованої демократії, роль неурядових організацій у підтримці розвитку демократичних процесів в Україні.

Під час конференції заплановано обговорення двох питань:

1. Роль виборів у процесі консолідації демократії.
2. Коаліція – опозиція: перспективи взаємодії в контексті консолідації демократії в Україні.

До участі у заході запрошено представників органів державної влади (народних депутатів України, Секретаріату Президента України, Конституційного Суду України ) та політичних партій, провідних аналітичних центрів і громадських організацій, наукових інституцій, засобів масової інформації. Також у заході візьмуть участь міжнародні експерти. Загальна кількість учасників – приблизно 60 осіб.

Бажаючих взяти участь у конференції прохання попередньо акредитуватися до 25 жовтня 2007 року (четвер,18.00 год.) за телефоном: (044) 531 37 68 або електронною поштою: (контактна особа: Оксана Грищук або Олена Чебаненко).

Детальнішу інформацію та матеріали, присвячені проблемі консолідації демократії, можна знайти на сайті www.parlament.org.ua

Источник:  Лабораторія законодавчих ініціатив
Ссылка на источник:  http://www.parlament.org.ua

Возврат к списку



НОВОСТИ

Литвин підтримає Тимошенко, якщо вона прислухається до його пропозицій
Просмотров: 11

ДАЙДЖЕСТ СМИ

Цей день в історії
Просмотров: 8

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА

Всеукраинская экспертная сеть
Разработано в «ЦИРТ»


© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Центр интеллектуальных ресурсов и технологий. © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua