На главную страницу
117 полотен великого голландца
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу


курсы валют


30 березня 2010 року відбудуться публічні дебати на тему: "Українські вузи готують неконкурентоспроможних випускників"

Версия для печати Версия для печати

22.03.2010 12:54:16 |  

30 березня 2010 року, о 16:00, у конференц-залі Будинку вчителя (м. Київ, вул. Володимирська, 57; 2 поверх) відбудуться публічні дебати на тему: "Українські вузи готують неконкурентоспроможних випускників". Звертаємо увагу учасників, що вступне голосування розпочинається о 15:45.

Організатор заходу – Фонд "Ефективне Управління" у партнерстві з британською компанією Intelligence Squared.

Під час дебатів йтиметься про якість вищої освіти в Україні, оскільки ця сфера впливає на конкурентоспроможність економіки країни. Система освіти повинна забезпечувати студентів навичками й знаннями, що відповідають сьогоднішнім економічним потребам. У свою чергу, представники бізнесу й експерти постійно заявляють про непідготовленість українських випускників до роботи в сучасних економічних умовах. Такі поняття як корупція, непрофесіоналізм і загальна деградація системи освіти – вже давно не новина для українців.

У той же час в Україні досить хороші показники системи загальної вищої та професійної освіти, згідно з глобальним рейтингом Всесвітнього економічного форуму (43 позиція з 134). Представники точних дисциплін і українські IТ-спеціалісти високо цінуються на міжнародних ринках праці. У рамках Болонського процесу вже введена європейська дворівнева система освіти із присвоєнням випускникам кваліфікацій "бакалавр" і "магістр". Використовуючи кращі світові практики, провідні українські вузи створюють програми навчання разом з європейськими й американськими вузами, і випускники цих програм одержують сертифікати й дипломи міжнародного зразка.

Така неоднозначність ситуації й буде основою дискусії 30 березня. А результати голосування аудиторії продемонструють об'єктивність аргументів спікерів.

Фонд запросив таких спікерів:

"За":

Френсіс Керенкруз, ректор Оксфордського колледжу, Великобританія
Георгій Абдушелішвілі, старший партнер рекрутингової компанії Ward Howell, Росія

"Проти":

Сергій Квіт, президент Національного університету "Києво-Могилянська академія"
Віталій Бутенко, директор зі стратегії, злиття та поглинання, ДПЕК.

Довідково:

Фонд "Ефективне Управління" був створений в 2007 році з ініціативи Ріната Ахметова. Основною діяльністю Фонду є розробка і впровадження довготривалих проектів та програм, які сприяють економічному зростанню України та відкрите обговорення нагальних питань економічного розвитку країни з інститутами громадянського суспільства. Для вирішення цих завдань Фонд залучає провідних вітчизняних та міжнародних експертів, які мають успішний практичний досвід та бездоганну репутацію.

Серед членів Міжнародної Консультативної Ради Фонду такі відомі громадські та політичні діячі як: колишній прем’єр-міністр Канади Кім Кемпбелл, колишній сенатор США Лінкольн Чафі, колишній президент національного банку Угорщини Джорджі Шурані, Управляючий директор українського офісу міжнародного інвестиційного банку Morgan Stanley Ігор Мітюков.

Компанія Intelligence Squared (Лондон, Великобританія) за минулі 6 років стала відомим організатором дебатів та інших високоякісних інформаційних подій у Великобританії, США, Австралії і в інших країнах. Запрошуючи на дебати з найважливіших тем сучасності багатьох видатних громадських і політичних діячів та експертів з усього світу, Intelligence Squared має унікальну репутацію організатора інтелектуальних дискусій, що можна порівняти з англійським Парламентом. Дебати компанії Intelligence Squared транслюються каналом BBC World у всьому світі, приблизна кількість глядачів – 76 мільйонів.

Мета публічних дебатів – подати існуючі аргументи, що впливають на економічну політику, вивчити альтернативні шляхи вирішення складних і суперечливих питань економіки й бізнесу в Україні. Ще одним завданням Фонду є залучення громадськості до культури проведення дебатів, де конструктивна дискусія за допомогою конкретних аргументів веде до обґрунтованих рішень.

У 2010 році Фонд "Ефективне Управління" продовжує серію дебатів, розпочату в 2009 р. Відібрані такі важливі теми як адміністративна реформа, конкурентоспроможність української вищої освіти, регіональний економічний розвиток, інновації та нові технології, взаємодія науки та освіти.

Шість публічних дебатів, організованих Фондом у 2009 – на початку 2010 рр., продемонстрували велику зацікавленість до конструктивної дискусії з боку представників влади, бізнесу, експертів, ЗМІ та широкої громадськості.

Источник:  Фонд "Ефективне Управління"

Возврат к списку



НОВОСТИ

Офіційний курс гривні до іноземних валют на 16 квітня
Просмотров: 9
ДАЙДЖЕСТ СМИ
Татьяна Ивженко
Трудный старт Виктора Януковича
Просмотров: 5

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине
Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua