На главную страницу
117 полотен великого голландца
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу


курсы валют


18 квітня 2010 р. відбудеться аукціон "Українське, російське мистецтво ХХ-ХХІ ст". 12 квітня відкриється передаукціонна виставка

Версия для печати Версия для печати

30.03.2010 12:12:58 |  

18 квітня 2010 року у київській галереї "Лавра" відбудеться аукціон "Українське, російське мистецтво ХХ-ХХІ ст.". На торги будуть виставлені найкращі роботи класиків українського малярства.

Зокрема, на торги, організовані аукціонним будинком "Золотий перетин", виставлять роботи таких класиків українського живопису як Валентина Цвєткова, Марія Примаченко, Микола Глущенко, Віктор Зарецький тощо.

12 квітня 2010 року в галереї "Лавра" відкриється передаукціонна виставка, на якій всі бажаючі зможуть ознайомитися з роботами, представленими на аукціоні. Експозиція триватиме до 17 квітня, повідомили організатори заходу.

Більшу частину колекції аукціону складуть картини українських і російських художників радянського періоду, однак у неї також увійдуть скульптура та графічні роботи.

На виставці будуть широко представлені всі живописні школи України (Київ, Одеса, Харків, Львів, Закарпаття, Крим, Донецьк), а також найбільш значні школи Росії (Москва і Санкт-Петербург). У цілому, на аукціоні будуть представлені 157 робіт.

Серед картин, виставлених на торги, знакові твори українських майстрів живопису: "Володимирська гірка" Миколи Глущенка ($ 90 000 - $ 120 000), "Трудове місто" Віктора Зарецького ($ 70 000 - $ 100 000), "Весняний ранок" Валентини Цвєткової ($ 40 000 - $ 50 000), "Приїхав" Віктора Ладейщикова ($ 28 000 - $ 40 000), "Юнак з м'ячем" Ігоря Григор'єва ($ 20 000 - $ 25 000).

Крім того, серед топ-лотів аукціону роботи таких класиків живопису як Марія Примаченко, Тетяна Яблонська, Сергій Шишко, Йосип Бокшай, Петро Столяренко та інших.

Представлені на аукціоні художники отримали визнання не тільки в Україні, а й за кордоном. Зокрема, полотна Тетяни Яблонської, Миколи Глущенка та Сергія Шишка продавалися на всесвітньо відомих аукціонах Sotheby's і Christie's. Крім того, роботи більшості з представлених майстрів зберігаються у колекціях "Ермітажу", Третьяковської галереї, Московського Державного музею образотворчих мистецтв ім. О. С. Пушкіна, а також практично у всіх музеях України.

Нагадаємо, що в червні 2009 року на лондонському аукціоні Phillips de Pury & Company картина українського художника Олександра Ройтбурда "Прощавай, Караваджо!" побила ціновий рекорд для робіт сучасних українських художників - вона була продана за $ 97 000.

Источник:  Кореспондент
Ссылка на источник:  http://ua.korrespondent.net/

Возврат к списку



НОВОСТИ

Офіційний курс гривні до іноземних валют на 16 квітня
Просмотров: 9
ДАЙДЖЕСТ СМИ
Татьяна Ивженко
Трудный старт Виктора Януковича
Просмотров: 5

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине
Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua