На главную страницу
Зі святом 8 Березня!
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу










23 лютого 2012 р. у НаУКМА презентують книгу спогадів Богдана Гаврилишина "Залишаюсь українцем"

Версия для печати Версия для печати

23.02.2012 12:35:19 |  

23 лютого 2012 року, о 17-30 у Києво-Могилянській академії презентують книгу спогадів Богдана Гаврилишина "Залишаюсь українцем" (Конгрегаційна зала Староакадемічного корпусу НаУКМА, м. Київ, вул. Г. Сковороди, 2).
 
Нова книга відомого вченого в галузі управління та міжнародних відносин Богдана Гаврилишина презентує цікавий й надзвичайно насичений життєвий шлях, перед читачем постають впливові особистості й важливі події, учасником яких був автор.

У презентації візьмуть участь автор книги Богдан Гаврилишин, президент НаУКМА С.М.Квіт, Почесний Президент НаУКМА В.С.Брюховецький, декан КМБШ О.Саврук, професори, викладачі та спудеї Могилянки.

Організатори заходу: НаУКМА та Благодійний Фонд Богдана Гаврилишина.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: 044 (425 60 55).

Богдан Гаврилишин (19 жовтня 1926 року) – видатний український вчений та громадський діяч, фахівець у галузі управління та міжнародних відносин. 

Перед кінцем Другої світової війни потрапив до Німеччини, а згодом, в таборі біженців, отримав середню освіту. В 1947 році виїхав до Канади, був першим з повоєнних емігрантів, який вступив до Університету Торонто. У 1952 року отримав диплом інженера, а у 1954-му - диплом магістра. Пропрацювавши в міжнародній компанії три роки, був направлений на навчання до Міжнародного інституту менеджменту у Швейцарії. 

У 1960 року він керує навчальними програмами в Міжнародному інституті менеджменту в Женеві, викладає курси з економічного розвитку, світового бізнесового середовища, керування міжнародними операціями та державного управління. У 1968 році Богдан Дмитрович стає директором цього навчального закладу й керує ним вісімнадцять років. За час роботи в МІМ-Женева Богдан Гаврилишин виростив цілу плеяду спеціалістів вищої кваліфікації для сотень компаній в усьому світі. 

Водночас Богдан Гаврилишин провадив наукову роботу та плідну громадську діяльність. У 1972 році його обирають членом Римського клубу, у 1973 - членом Міжнародної академії менеджменту, 1975 року - членом Світової академії мистецтва та науки. У 1976 році йому присвоєно ступінь доктора економіки Університету Женеви, почесного доктора права Йоркського університету (Канада) 1984 року та Університету Альберти (Канада) в 1986 році. Згодом доктор Гаврилишин отримує почесну відзнаку (Engeneering Hall of Distinction) Університету Торонто (Канада).

В науковому доробку вченого понад 100 статей з проблем менеджменту, освіти в галузі менеджменту, економічного та політичного середовищ. Його перу належать дві книги, причому одна з них - "Дороговкази в майбутнє — до найбільш ефективних суспільств" - набула світового визнання і видана в перекладі вісьмома мовами. У 2009 році книга "До ефективних суспільств: Дороговкази в майбутнє" втретє перевидана в Україні із доповненнями. 

З кінця 1988 року Богдан Гаврилишин ініціює заснування Академією наук України та МІМ-Женева спільного підприємства — Міжнародного інституту менеджменту в Києві (МІМ-Київ), який першим в колишньому СРСР почав готувати магістрів бізнес-адміністрування.

За активної участі та організаційної допомоги Богдана Гаврилишина в 1989 році в Україні було створено Міжнародний благодійний фонд "Відродження", що фінансується Джорджем Соросом. З початку діяльності фонду і до 1998 року Богдан Дмитрович очолював Наглядову раду цієї громадської організації, головною метою якої став розвиток в Україні засад громадянського суспільства в культурній, освітній, науковій та соціальній сферах.

У 1991 році доктор Гаврилишин створив і очолив Консультативно-дорадчу раду при Президії Верховної Ради України, яка діяла протягом наступних семи років, був членом Американо-українського дорадчого комітету, радником першого Президента України, чотирьох голів Верховної Ради та трьох Прем‘єр-Міністрів України, почесним головою Крайової Пластової Ради (Національної Скаутської Організації України). Сьогодні Богдан Гаврилишин - член Ради Світової Академії мистецтва та науки, член Швейцарського форуму з міжнародної політики, очолює Наглядову раду Міжнародного інституту менеджменту (МІМ-Київ). Він також сприяв створенню Міжнародного центру перспективних досліджень і був головою його Наглядової Ради до 2006 року. ііноземний членом Національної академії наук України, нагороджений відзнакою Президента України - орденом "За заслуги". Заслужений діяч науки і техніки України, позаштатний радник голови Верховної Ради України, почесний почесні доктор Тернопільської Академії народного господарства, Університету імені Василя Стефаника в Івано-Франківську і Університету імені Юрія Федьковича в Чернівцях.

Источник:  Прес-центр НаУКМА
Ссылка на источник:  http://www.press.ukma.kiev.ua

Возврат к списку




НОВОСТИ

Вчені розробили мініатюрний пристрій для руйнування тромбів
Просмотров: 11

Загрузка...

ДАЙДЖЕСТ СМИ
Николай Ивченко
Когда придет время "золотой лихорадки"?
Просмотров: 8

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА

В Украине
Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua