На главную страницу
Обличча Майдану
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу






Експерти назвали українські міста з найдешевшою орендою житла

Версия для печати Версия для печати

01.07.2014 08:55:37 |  
У травні порівняно з квітнем орендна плата за однокімнатну квартиру знизилася по всіх обласних центрах України, крім Сум і Львова, а також кримських Севастополя і Сімферополя.

Фахівці Slando проаналізували орендні ставки за однокімнатні квартири у великих містах України, а також Севастополя і Сімферополя.

Українці знизили орендні ставки на свої квартири на 1,8-25%. Найменше зниження торкнулося однокімнатних квартир в Одесі, найбільше – у Хмельницькому. У столиці ж однокімнатні квартири подешевшали на 10,1%.

Найбільше однокімнатні квартири подешевшали в Хмельницькому – на 568 грн і тепер коштують у середньому 1620 грн в місяць. Найменше зниження ціни відчули в Луцьку – 59 грн в місяць, тепер квартиру там пропонують в середньому за 1923 грн в місяць. В столиці однокімнатні квартири в травні стали дешевше на 433 грн. Зараз таку квартиру в Києві можна орендувати в середньому за 3839 грн.

ТОП-3 найдешевших квартир по великих містах України зараз виглядає так: Чернігів – тут можна орендувати житло за 1529 грн, Кіровоград -1560 грн і Житомир – за 1587 грн.

Найбільше в травні подорожчала оренда однокімнатних квартир у Львові – на 10% або на 248 грн, тепер таке житло можна “зняти” за 2723 грн в місяць. Найменше подорожчала в Сумах – всього на 2% або на 40 грн, оренда тепер становить близько 1920 грн в місяць.

Севастополь підняв ціни на оренду однокімнатних квартир у травні на 12,3% або на 409 грн. Тепер квартиру в Севастополі можна орендувати в середньому за 3735 грн. Сімферополь підняв оренду на 14,6% або на 374 грн, виставивши середні ціни на рівні 2943 грн.
ТОП-3 найдорожчих для оренди міст виглядає так: Одеса – оренда тут коштує 4146 грн, Київ – 3839 грн і Севастополь – 3735 грн.

На думку аналітиків, таке падіння орендних ставок у великих містах України пов’язано із загальним зниженням рівня життя, купівельної спроможності, а часто ще й бізнес-активності. До того ж багато українців стикаються з проблемою звільнень, і тому вже не можуть дозволити собі дороге житло. Отже, щоб не втратити своїх орендарів, власники змушені знижувати ціни на оренду.

Підвищення орендних ставок у Криму пояснюється, по-перше, анексією півострова і великим припливом росіян, які потребують житло; по-друге, літнім сезоном.
Источник:  Finance.ua
Ссылка:  http://news.finance.ua/

Возврат к списку




АНОНСЫ

Загрузка...

ДАЙДЖЕСТ СМИ
Виталий Портников
Буферной зоны не будет
Просмотров: 26

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине

Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua