На главную страницу
Сучасні інформаційні війни
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу






Кожен українець щодня віддає державі в середньому 31 гривню податків

Версия для печати Версия для печати

25.09.2015 11:52:22 |  
За січень-серпень 2015 року, попри економічні проблеми в країні, план наповнення держбюджету перевиконали. 

Про це відрапортували в Державній фіскальній службі. 

Щомісяця кожному регіону встановлюють індикативний (орієнтовний) план надходження податків, який враховує специфіку кожної області, пояснює директор інформаційного департаменту ГФС Віктор Косарчук. Наприклад, у прикордонній області він більше на величину доходів від митних надходжень, ніж у приблизно такий же за рівнем виробництва ВВП області, яка не має зовнішніх кордонів. 

"Якщо невиконання плану зі збору податків значне, як, наприклад, в Сумській чи Івано-Франківській областях, – починаємо розбиратися, чому. Можливі й кадрові (рішення)", – сказав Косарчук.

Аналітик агентства MPP Consulting Павло Мельник звернув увагу на те, що цього року недобір за планом демонструють прикордонні області, тобто недодає зборів, швидше за все, митниця. 

"Але причини різні – наприклад, через Чернігівщину та Сумщину йшов товарообіг з Росією, який різко знизився. А на Івано-Франківщині, схоже, треба боротися з контрабандою та хабарництвом", – вважає експерт. 

Журналісти порівняли, скільки в середньому податків на день платять зі своєї зарплати українець, поляк, німець і француз. Середня зарплата в Україні нині становить 4390 грн, з неї вираховують 21% у вигляді податків. Це 922 грн, або 31 грн на день (1,4 долара США). У Польщі середня зарплата – 1540 доларів, а податкове навантаження – 27%, тобто поляк віддає у вигляді податку 416 доларів, або майже 14 доларів на день. А у Франції працівникові платять 2740 доларів на місяць, але вираховують у вигляді податків 32% – це 877 доларів на місяць, або 29 доларів на день. У Німеччині платять 3020 доларів, але вираховують майже 42%, тобто німець платить податків 1268 доларів, або 42 долари на день. Нагадаємо, в Україні нині проводять податкову реформу. 
Источник:  ТСН
Ссылка:  http://tsn.ua/

Возврат к списку




АНОНСЫ

Загрузка...

ДАЙДЖЕСТ СМИ
Тетяна Вербицька
9,5 фактів про атомну енергетику в Україні, які приголомшують
Просмотров: 10

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине

Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua