На главную страницу
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу






Тільки чверть працюючих українців отримують "білі" зарплати

Версия для печати Версия для печати

10.03.2016 10:33:32 |  
В Україні працевлаштовано понад 12 млн людей, але з них тільки 3 млн працюють офіційно і отримують повністю "білу" зарплату. Ще 3 млн самозайняті, а 7 млн знаходяться в "тіні", не в повному обсязі показуючи зарплату. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби (ДФС) Сергій Білан.

За словами Білана, така ситуація є великою проблемою. Тому не тільки ДФС, але і всі держоргани проводять активну роботу щодо детінізації зарплат.

"При старій системі податків підприємцю було невигідно виплачувати повну зарплату. У 2015 році ДФС вивела з тіні 102 тис. осіб. Цю роботу проводимо і далі. Але діяти потрібно зважено, тому різкі каральні методи приведуть до соціального вибуху (коли в результаті виведення з "тіні" підприємства власник зменшить зарплати працівникам два-три рази). Тому проводиться комплекс соціальних, адміністративних, роз'яснювальних, кримінально-процесуальних заходів для роботодавців", – пояснив Білан.

Також заступник голови ДФС назвав ще одну проблему для наповнення держбюджету – фізичні особи, які користуються спрощеною системою оподаткування.

"Це успішно використовують власники великих підприємств, супермаркетів. Замість того щоб наймати на роботу людей, платити їм повну зарплату, податки, вони укладають договори як з фізичними особами. Неправомірно – так, але законом дозволено", – розповів він.

Нагадаємо, кількість податків в Україні скоротилася вдвічі – були 22 різні ставки, залишилося 11. Частина податків була скасована, інша частина – об'єднана в один податок. Ставка ЄСВ була зменшена відвічі.

При цьому Україна посідає перше місце у списку найбідніших країн Європи.
Источник:  NEWSru.ua
Ссылка:  http://www.newsru.ua/

Возврат к списку




АНОНСЫ

Загрузка...

ДАЙДЖЕСТ СМИ
Артем Тихонов
Украина на распутье между авантюристами и организационным вакуумом
Просмотров: 2

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине

Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua