На главную страницу
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу






Японія вшановує жертв Фукусіми

Версия для печати Версия для печати

11.03.2016 12:35:06 |  
Японія у п'ятницю, 11 березня, вшановує жертв спричинених землетрусом цунамі та аварії на атомній електростанції "Фукусіма-1", які стались п'ять років тому. Країна згадала хвилиною мовчання близько 18,5 тисяч загиблих 11 березня 2011 року, зазначає агенція AFP. У той день руйнівний землетрус та цунамі призвели до зупинки систем охолодження на атомній електростанції, внаслідок чого розплавилися кілька ядер реакторів.

Після найсерйознішої з часів чорнобильської катастрофи аварії на "Фукусімі-1" у Японії були закриті всі без винятку 54 атомні реактори, чотири з яких були пошкоджені внаслідок аварії на АЕС. Це було зроблено для того, щоб запровадити нові жорсткіші заходи безпеки. Уряд Сіндзо Абе прагне відновити роботу реакторів задля живлення економіки країни, що зараз вимушена закуповувати електроенергію закордоном. Однак серед населення такі ініціативи викликають занепокоєння.

Між тим у листопаді 2014 року влада префектури Каргосіма схвалила перезапуск двох реакторів атомної станції "Сендай". Це стало першим подібним рішенням у Японії з 2011 року. А в квітні 2015 року суд заборонив перезапуск третього і четвертого реакторів атомної електростанції "Такахама", хоча наглядова екологічна організація перед тим схвалила відповідне рішення.
Источник:  Корреспондент
Ссылка:  http://ua.korrespondent.net/

Возврат к списку




АНОНСЫ

Загрузка...

ДАЙДЖЕСТ СМИ
Артем Тихонов
Украина на распутье между авантюристами и организационным вакуумом
Просмотров: 2

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине

Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua