На главную страницу
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу






Вчені з'ясували, як мозок людини реагує на числа

Версия для печати Версия для печати

11.03.2016 13:43:11 |  
Вчені з Імперського коледжу Лондона визначили, як мозок людини реагує на інформацію, що надходить до нього у вигляді цифр. Про результати роботи вчених повідомляє "Сіньхуа". 

Розділений на дві половини мозок людини контролює тіло в певному порядку: права половина мозку відповідає за ліву половину тіла, а ліва половина – за праву. Вчені встановили, що такий же принцип діє і для чисел. У ході дослідження, проведеного за допомогою добровольців, учені встановили, що процес обробки великих чисел відбувається в лівій півкулі, а малих – у правій. За словами одного з авторів роботи Кадира Аршада, "це схоже на циферблат годинника". 

За словами вчених, результати дослідження можуть пояснити, чому деякі люди, через більшу розвиненість однієї з півкуль, гірше запам'ятовують окремі числа. Дослідники вважають, що їхня робота стане в нагоді для створення адаптованих методів реабілітації людей після інсультів і інших захворювань, пов'язаних з пошкодженням мозку. На наступному етапі досліджень вчені будуть з'ясовувати, як мозок людини виконує великі і складні розрахунки. 

Раніше вчені встановили, що в обчисленнях в умі беруть участь обидві півкулі мозку. Нейрофізіологи з Німеччини на підставі спостережень за роботою мозку двох дюжин праворуких добровольців прийшли до висновку, що здатність представляти в розумі числа і оперувати ними, яка раніше вважалася функцією виключно правої півкулі, насправді характерна і для лівої половини мозку.
Источник:  Дзеркало тижня
Ссылка:  http://dt.ua/

Возврат к списку




АНОНСЫ

Загрузка...

ДАЙДЖЕСТ СМИ
Артем Тихонов
Украина на распутье между авантюристами и организационным вакуумом
Просмотров: 2

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине

Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua