На главную страницу
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу






Вчені обіцяють через п'ять років розшифрувати котячу мову

Версия для печати Версия для печати

14.03.2016 14:02:25 |  
В Лундському університеті (Швеція) стартував п'ятирічний проект з розшифрування мови кішок. До 2021 року місцеві фахівці з фонетики обіцяють пояснити, що саме означає нявкання, муркотіння і бурчання котячих.

Дикі кішки перестають нявкати по досягненні повноліття — коли їм більше не потрібно привертати увагу своїх матерів, вимагаючи ласки і молока, пише Лента.ру з посиланням на Daily Mail.

Однак після одомашнення кішки навчилися спілкуватися з людьми, до самої смерті видаючи різні звуки.

Щоб визначити точний зміст конкретних сигналів, шведські лінгвісти запишуть звуки, що видаються 50 кішками, які живуть у різних місцях. Вчені спробують зрозуміти, як настрій тварин впливає на нявкання — як дружелюбність, радість, грайливість, голод, роздратування, злість проявляються в звуках.

«Скоріш за все, кішки можуть свідомо змінювати інтонацію і мелодію свого нявкання — щоб донести до господаря певну думку, щоб вказати на терміновість свого повідомлення, щоб заявити про свій емоційний стан», — заявила провідний дослідник Сюзанна Шетц.

Лундські вчені сподіваються не тільки перекладати з «котячого» на «людський», але і допомогти господарям краще спілкуватися зі своїми вихованцями. Вони також планують з'ясувати, що кішкам подобається більше — щоб з ними говорили як з дорослими людьми або зворушливо-сюсюкальною інтонацією.

Нарешті, у співпраці з дослідниками з Лінчепінгського університету лінгвісти хочуть перевірити, чи відрізняються кішки з двох міст Швеції акцентом чи діалектом.
Источник:  УНІАН
Ссылка:  http://www.unian.ua/

Возврат к списку




АНОНСЫ

Загрузка...

ДАЙДЖЕСТ СМИ
Артем Тихонов
Украина на распутье между авантюристами и организационным вакуумом
Просмотров: 2

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине

Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua