На главную страницу
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу






Найбільше лихо 2015 року для довкілля - вологі серветки

Версия для печати Версия для печати

15.03.2016 18:33:45 |  
Британська щоденна газета The Guardian назвала одноразові вологі серветки найбільшим лихом 2015 року. У минулому році хустинки, які використовуються замість мила і води, а також передбачають дезінфекцію, досягли піку популярності. 

Без вологих серветок не мислять себе батьки стурбовані охайністю своїх чад, медперсонал та класні вчителі, які протирають поверхні у приміщеннях, а також мандрівники, які використовують їх для "миття" рук в дорозі. Як результат, у Великобританії товарообіг вологих серветок досяг позначки у 500 млн фунтів стерлінгів у рік. Однак маленький і надзвичайно зручний у побуті винахід вже перетворився на величезну проблему для довкілля і здоров'я людей.

По-перше, одноразові серветки містять пластикові волокна, які не піддаються біологічному розкладанню. Потрапляючи, наприклад, в океан вони згодом опиняються у шлунках черепах, які думають, що це медузи, і призводять до летальних випадків. За оцінками Товариства охорони морів (MCS), в 2014 році у Великобританії на кілометр пляжу припадало приблизно 35 серветок, що на 50% більше, ніж у 2013 році.

По-друге, вологі серветки стали причиною засмічення каналізацій. Споживачі помилково викидають вологі серветки в унітаз. За даними Guardians, жителі невеликого містечка Кента відправили у каналізацію 2000 тонн вологих серветок. На додачу, забита вологими серветками каналізація ще й накопичує жир. У 2013 році у лондонській каналізації був знайдений шматок застиглого жиру розміром з автобус.

По-третє, часте використання вологих серветок може викликати подразнення шкіри в інтимних місцях. Згідно зі звітом клініки Майо, листоноша, який часто використовував вологі серветки, не міг ходити протягом декількох місяців через надзвичайно болючий висип навколо ануса.

Дитячі серветки містять консерванти, ароматизатори, які не повинні вступати в контакт з шкірою немовлят і маленьких дітей, стверджується в екологічному звіті про приховані небезпеки антибактеріальних серветок. І нарешті, дезінфікуючи поверхні вологими серветками ми лише розносимо бактерії. Дослідники з Університету Кардіффа виявили, що вологі серветки дають друге життя бактеріям. Схоже, старе добре мило і вода буде набагато кращою альтернативою. 
Источник:  Зелений світ
Ссылка:  http://www.zelenysvit.org.ua/

Возврат к списку




АНОНСЫ

Загрузка...

ДАЙДЖЕСТ СМИ
Александр Карпец
Знакомьтесь, главный инвестор Украины! И это не Ахметов
Просмотров: 7

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине

Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua