На главную страницу
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу






Кабмін повертає зменшені норми споживання газу

Версия для печати Версия для печати

24.03.2016 13:04:56 |  
Кабмін встановлює норматив 4,4 куб. м газу на особу споживачам, у яких встановлені плити без лічильників і є центральне опалення, платіжки облгазів за лютий визнає незаконними. Про таке рішення у ході засідання Кабміну оголосив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Про це пише сайт "112".

"Я пропоную сьогодні прийняти відповідне рішення і встановити норматив не 6 кубометрів, як зараз виставляють облгази, а поставити норматив, розрахований Міністерством енергетики та НКРЕ, це 4,4 кубометри. Невідкладно цю постанову підписати й оприлюднити. Я відразу звертаюся до всіх газопостачальних підприємств, рішення про нарахування 6 куб. не відповідає постанові Кабміну, яку ми щойно прийняли, тобто - незаконне. Я вимагаю негайно перерахувати і повернути людям гроші", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, облгази у платіжках за лютий удвічі збільшили норми споживання газу для тих, у кого нема лічильників. Тепер, якщо в квартирі є плита й централізоване гаряче водопостачання, нова норма — 6 куб. на людину. Газова плита, але без централізованого гарячого водопостачання — 9, плита й газовий водонагрівач — 18 "кубів" на особу. Норми споживання підвищили після рішення Окружного адміністративного суду Києва. Там визнали незаконною попередню постанову уряду про зниження норм споживання. З 29 січня повернулися до тих, що діяли торік до травня. Також споживачі повинні доплатити різницю за період із травня 2015го по січень цього року. Це торкнулося майже 3,5 млн домогосподарств країни.
Источник:  Газета.ua
Ссылка:  http://gazeta.ua/

Возврат к списку




АНОНСЫ

Загрузка...

ДАЙДЖЕСТ СМИ
Павел Казарин
Инфантильное народовластие. Почему политики не хуже общества
Просмотров: 10

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине

Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua