На главную страницу
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу






Фестиваль "Білоруська весна" розпочався у Києві

Версия для печати Версия для печати

15.03.2007 13:50:43 |  

У Києві почалася "Білоруська весна". Фестиваль з такою назвою стартував показом фільму про минулорічні березневі події в Білорусі - "Плошча" - таку назву має стрічка про масові протести в Мінську. Презентувати фільм в Україні приїхав сам режисер картини - Юрій Хащеватський.

"Плошча", молодь і Президент Лукашенко. Режисер фільму про спробу білоруського майдану Юрій Хащеватський каже: зробив стрічку для тих, хто хоче розібратися - "що ж усе таки трапилось у Білорусі одразу після президентських виборів у березні?". Також Юрій прагне, щоб білоруси після перегляду його фільму усвідомили важливість свободи для людини. Частина картини знята прихованою камерою. Дещо знімав сам режисер, дещо приносили оператори з телебачення та учасники акцій протесту. Фільм уже демонструвався в Польщі, Литві та Естонії. У самій Білорусі "Площа" поширюється через інтернет. Порушення авторських прав Юрія Хащеватського не засмучує. 

Юрій Хащеватський, режисер фільму "Плошча": "Я кажу, хлопці, порушуйте, порушуйте мої права. Не в комерційному сенсіі цього слова, у сенсі, що не показуйте по телевізору, по телеканалах, телеканали це зовсім інша річ. А от так - даю повне право. Розмножуйте, копіюйте й робіть. За моїми підрахунками зараз уже більше 200 копій, як мінімум, розійшлося по Білорусі".

Подивитися "Плошчу" прийшла переважно молодь, зокрема й учасники тогорічних акцій білоруської опозиції. Перед показом фільму всі глядачі підписали звернення до Президента України. Вони хочуть щоб Ющенко під час запланованого візиту Президента Білорусі в Україну говорив з Лукашенком не лише про економіку.

Олександр Демченко, організатор фестивалю "Білоруська весна": "Ми звертаємося до Президента України з вимогою поговорити із паном Лукашенком окрім економічних питань і про права людини в Білорусі".

Показ "Плошчі" це перший захід у рамках фестивалю "Білоруська весна". Організатори також обіцяють акції протесту біля білоруського посольства, театралізовану виставу присвячену білоруському майданові та виступи митців з Білорусії.

Источник:  5 канал
Ссылка:  http://5tv.com.ua

Возврат к списку




АНОНСЫ

Загрузка...

ДАЙДЖЕСТ СМИ
Павел Казарин
Инфантильное народовластие. Почему политики не хуже общества
Просмотров: 10

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине

Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua