На главную страницу
Положення про ВГНО "Експерти України"
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной собственности
Новости
Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу


Курсы валют

Серйозну медичну дискусію про якість українських ліків спровокував матеріал ICTV

Версия для печати Версия для печати

06.11.2007 11:05:16 |  

Програма "Максимум в Україні" знайшла дані, що препарат вітчизняного виробництва, який має допомогти недоношеним дітям дихати, нестерильний та неефективний. Сьогодні ситуацію коментували неонатологи та Всеукраїнська рада захисту прав та безпеки пацієнтів. Фірма-виробник про проблеми, пов‘язані з препаратом, не здогадується.

Життєво необхідний та сумнівний водночас. Вітчизняний препарат "Сукрим" допомагає розправити легені недоношеним дітям. Однак у жовтні Державна інспекція якості лікарських засобів його заборонила. У приписі йдеться: ліки нестерильні.

Віктор Сердюк, віце-президент Всеукраїнської ради захисту прав і безпеки пацієнтів: "До нас поступили документи, що він поганий. Але коли прийшов припис Держінспекції, ми зрозуміли, що тут уже далі мовчати нема що. Є конкретний підтверджений факт: препарат інфікований. Все".

За два тижні "Сукрим" знову дозволили, окрім однієї партії. А прихильники та противники препаратів сваряться уже перед телекамерами. За даними програми "Максимум", у пологових будинках померло 10 немовлят, яким давали препарат, хоча прямого зв’язку немає.

Олександр Ільїних, автор матеріалу про "Сукрим", програма "Максимум в Україні": "Якщо своїм матеріалом ми помогли принаймні одній дитині, я вважаю, що свою програму-максимум ми виконали".

Єлизавета Шунько, головний неонатолог Міністерства охорони здоров‘я: "Жодного випадку смерті дитини недоношеної, новонародженої, яка пов’язана з безпосереднім введенням препарату "Сукрим", на сьогодні не зареєстровано. Але ми дійсно на сьогодні дуже стурбовані, що окремо вилучена партія препарату "Сукрим" мала порушення щодо вимоги стерильності".

Неонатологи твердять: недоношені діти можуть померти від будь-чого. Окрім проблем із диханням, вони мають багато вад, а пологові будинки в Україні морально та матеріально не готові рятувати малят, які важать півкілограма. Розробник "Сукриму" твердить: препарат перевіряють ще з 2001-го, коли його запустили у виробництво.

Олександр Загорулько, розробник препарату: "Все как раз начиналось с того, что в прессу была оброшена информация, что отечественный препарат производится в сарае, в подвале. Сегодня это високо современное технологичное производство".

Дискусія навколо "Сукриму" триватиме принаймні два тижні. Тоді МОЗ обіцяє остаточні висновки: грибком був заражений увесь препарат чи лише одна його партія. А фірма-виробник дивується конфлікту і коментуватиме ситуацію, коли звинувачуватимуть офіційно.

Источник:  ICTV
Ссылка:  http://ictv.ua

Возврат к списку



АНОНСЫ

ДАЙДЖЕСТ СМИ

Цей день в історії
Просмотров:

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА


Всеукраинская экспертная сеть
Разработано в «ЦИРТ»


© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Центр интеллектуальных ресурсов и технологий. © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua