На главную страницу
Положення про ВГНО "Експерти України"
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной собственности
Новости
Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу


Курсы валют

Острів Зміїний «піде в офшори»

Версия для печати Версия для печати

07.11.2007 10:38:22 |  

Уряд має намір створити на півдні Одеської області територію пріоритетного розвитку (ТПР) з податковими пільгами, а на базі острова Зміїний буде відкрито офшорну зону.

Зокрема, про такий намір Кабміну розповів віце-прем’єр Андрій Клюєв.

Зокрема, планується, що протягом трьох років на півдні Одеської області в території пріоритетного розвитку діятиме нульова ставка податку на прибуток і ПДВ при імпорті. А на базі острова Зміїний буде відкрито офшорну зону з двома можливими ставками податку на прибуток – 0% і 4%.«Тут є причал, де могли б реєструватися судноплавні компанії», - сказав Клюєв і уточнив, що Кабмін вже підготував відповідні законопроекти.

У свою чергу, це пропозицію уряду підтримав Президент Віктор Ющенко. Він доручив передати йому на вивчення ці проекти, висловив готовність внести їх до Верховної Ради. Після скасування податкових пільг в спецзонах в березні 2005 року не було створено жодної такої зони. Але ще в 2006 році президент заявив, що готовий піти на їхнє створення при введенні нових правил роботи.

Водночас, в Мінекономіки і профільних управліннях Одеської облдержадміністрації від коментарів відмовилися, заявивши, що ця інформація конфіденційна.

Ідея створення офшору обговорювалася ще в 2006 році, але «не знайшла підтримки зверху». Даний проект мав на увазі повернення до України тих суден, які перейшли під прапори інших держав.

Источник:  proUA
Ссылка:  http://www.proua.com/

Возврат к списку



АНОНСЫ

ДАЙДЖЕСТ СМИ

Цей день в історії
Просмотров:

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА


Всеукраинская экспертная сеть
Разработано в «ЦИРТ»


© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Центр интеллектуальных ресурсов и технологий. © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua