На главную страницу
Громадська премія Експерт року-2007
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Новости
Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу


Курсы валют

«РосУкрЕнерго» залишається. На найприбутковішому місці: продавати газ до Європи

Версия для печати Версия для печати

14.02.2008 11:38:39 |  

Компанія RosUkrEnergo отримала ексклюзивне право експортувати середньоазіатський газ до країн Східної Європи. Це стало частиною домовленостей «газових переговорів» Президентів України і Росії Віктора Ющенка і Володимира Путіна. Про це, посилаючись на свої джерела в компанії, а також в НАК «Нафтогаз» повідомляє «КоммерсантЪ-Украина».

Джерело видання в оточенні Дмитра Фірташа розповіло, що RosUkrEnergo не припинить свого існування найближчим часом, а продовжить реекспорт вільних обсягів середньоазіатського газу до Східної Європи.

«Нове спільне підприємство з «Газпромом» не отримає право реекспорту до Європи, хоча ми добивалися цього. В результаті швейцарська компанія збереже за собою цей ринок», - підтвердило високопоставлене джерело видання в «Нафтогазі».

Йдеться про обсяги експорту від 3 млрд до 8 млрд кубометрів природного газу на рік протігом щонайменше найближчих двох років. Щорічний прибуток від цієї операції складе від $500 млн до $1,3 млрд, підрахувала аналітик ІК «Ренесанс Капітал» Катерина Малофєєва.

Прес-секретар RosUkrEnergo Андрій Кнутов відмовився коментувати цю інформацію.

Високопоставлене джерело газети в RosUkrEnergo вважає, що для компанії такий поворот подій тільки на користь: «Минулого року маржа при постачанні газу до України складала $2 з кожної тисячі кубометрів проти $170 – в Європі. Цього року через високу ціну казахстанського газу компанія взагалі розраховувала отримати збиток в Україні у розмірі $20 млн».

Источник:  proUA
Ссылка:  http://ua.proua.com

Возврат к списку



АНОНСЫ

Запис програми «Що? Де? Коли?»
Просмотров:

ДАЙДЖЕСТ СМИ

Цей день в історії
Просмотров: 3

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА


Всеукраинская экспертная сеть
Разработано в «ЦИРТ»


© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Центр интеллектуальных ресурсов и технологий. © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua