На главную страницу
Експерт року-2007
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Новости
Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу


Курсы валют

Кабмін затвердив концепцію енергозбереження

Версия для печати Версия для печати

10.04.2008 10:05:34 |  

Кабінет Міністрів 9 квітня ухвалив Концепцію державної цільової науково-технічної програми “Розробка і впровадження в господарство України енергозберігаючих джерел світла та освітлювальних систем на їх основі”. Про це «proUA» повідомила прес-служба Мінекономіки.

Як зазначив міністр економіки Богдан Данилишин, Концепцію розроблено Національною Академією Наук України. Згідно з Концепцією, витрати на використання потенціалу енергозбереження в кілька разів нижчі від вартості поставок імпортованого палива, що обумовлює великий економічний ефект від підвищення енергоефективності та енергозбереження.

Одним з суттєвих напрямів енергозберігаючої політики держави є економія електроенергії, що витрачається на освітлення. Реалізація програми, поінформував Данилишин, спрямовуватиметься на створення енергозберігаючих світлодіодних джерел світла для поступового переходу на “твердотільне освітлення” з використанням науково-технічних досліджень оптоелектроніки і нанотехнологій для суттєвого зниження витрат електроенергії на освітлення, підвищення якості освітлення, зменшення навантаження на навколишнє середовище.

Очікується, що реалізація програми надасть змогу побудувати в Україні сучасне виробництво високоефективних енергозберігаючих світлодіодних джерел світла і на їх основі налагодити виробництво енергоефективних освітлювальних систем, зазначив міністр.

Як розказав міністр, до таких систем, в першу чергу, відносяться енергозберігаючі світлодіодні лампи з цоколем, аналогічні лампам розжарювання для житлового сектора. Також, до цього переліку належать освітлювальні вандалозахищені пристрої для житлово-комунального господарства та спеціальні протипожежні та проти вибухові світильники для шахт, тунелів, складів; освітлювальні системи для учбових закладів, дитячих садків та системи освітлення метрополітену, міського транспорту тощо.

Програма, зазначив Данилишин, має значний економічний, екологічний та соціальний ефект. Вона, зокрема, забезпечить зменшення викидів та забруднення навколишнього середовища. А також дозволить створити нові робочі місця у машинобудуванні, хімічній, електронній промисловості тощо.

Источник:  proUA
Ссылка:  http://ua.proua.com

Возврат к списку



АНОНСЫ

Конференція Всеукраїнської громадської наукової організації «Експерти України»
Просмотров: 99

ДАЙДЖЕСТ СМИ
Антон Сухоносенко
Осталось сказать слово «война»
Просмотров: 37

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА


Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»
Карта проблем

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua