На главную страницу
З Новим роком та Різдвом Христовим!
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу




Курсы валют

Експерти чекають оздоровлення світового фінансового ринку і стабілізацію гривні на рівні близько 8 грн./$ вже навесні

Версия для печати Версия для печати

31.12.2008 17:52:11 |  
Українцям напередодні Нового року Дід Мороз приніс повний набір можливого негативу: кризу, скорочення, холод у домівках і дорогий долар. Після короткого гальмування його курсу чи то свята, чи спекуляції, чи то реальний економічний колапс знову потягли гривню вниз. Напередодні курс впритул наблизився до 8. Якщо це передноворічні явища - переживемо, якщо це - сигнал SOS економіки - теж переживемо, але набагато важче.

Гривня знову падає. Поки не сильно – копійок на 50-70, в окремих банках за долар просили 8,60 і навіть 9 гривень. Експерти кажуть, що ця тенденція найближчим часом збережеться. Причин для схуднення національної валюти кілька. Наприкінці року завжди останні бюджетні розрахунки і на ринок вийшло забагато гривні. А тут ще й експерти почали бюджет наступного року читати. Закладене там економічне зростання не відповідає дійсності, от і худне гривня не по днях, а по годинах.

Борис Кушнірук, фінансовий аналітик: "У Жванецького є відомий вислів: "Якщо б знали, що пропаде сьогодні - це пропало б вчора". Це починає відбуватися, якщо фахівці, які отримали доступ до надрукованого закону і розуміють, що буде далі, то в цьому випадку погіршення вже сьогодні".

Фахівці кажуть: Нацбанк останні кілька днів взагалі нічого не робив, і зустріч Володимира Стельмаха з Президентом не додала ясності – що ж можновладці робитимуть далі, щоб врятувати гривню. Експерти вважають, що сьогоднішній курс не відповідає реальному стану економіки. Об‘єктивно долар мав би коштувати не більше 7,5 гривень. Банкіри просто страхуються, плюс ще й треба з нового року борги платити.

Микола Івченко, керівник інформаційно-аналітичного центру "Форекс-клуб": "Ми бачимо, що імпорт продовжує падати, складає близько 2,5 млрд., а експорт буде близько 4 млрд. З цієї точки зору якихось різких рухів з ослаблення гривні не мало би бути. Максимальна стеля долара за лютий – 8,50".

30 грудня торги на міжбанку закінчилися на позначці 8 гривень за долар. Кажуть, що найближчі два тижні такий курс коливатиметься копійок на 30-40. А вже навесні експерти чекають оздоровлення світового фінансового ринку і відповідну стабілізацію національної валюти на рівні орієнтовно 8 гривень за долар. Якщо спекуляції на різних рівнях цьому не завадять.

Тетяна Прудникова

Источник:  ICTV
Ссылка:  http://ictv.ua/ukr/news_economics.php?news_id=122507

Возврат к списку



 
АНОНСЫ

ДАЙДЖЕСТ СМИ
Володимир Чемерис
Виклики свободи
Просмотров: 4

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА


Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»


© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua