На главную страницу
Обговорення етичного кодексу лікаря
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу




Курсы валют

Щоб влаштувати першокласника в ліцей або гімназію, доведеться заплатити до $1000

Версия для печати Версия для печати

14.04.2009 10:00:08 |  
Столичні школи проводять набір першокласників. Щоб дитина пішла вчитися в хорошу школу, доведеться заплатити від $300 до $1000, пише "Сегодня".

Згідно з постановою Міносвіти, у звичайні державні школи батькам необхідно принести лише копію свідоцтва про народження дитини і написати заяву на ім’я директора.

Втім, якщо вибір ліг на ліцей, гімназію або спеціалізований учбовий заклад - дитину очікує співбесіда, деколи з каверзними питаннями, пише видання. І саме воно стає способом виманювання грошей у батьків.

Як показав досвід видання, тата з мамами майже повсюдно стикаються з корупцією. Суми - від $300 до $1000 залежно від престижності учбового закладу.

Також за допомогою "конвертів" нерідко домовляються і у звичайних школах. Тут тестів не проводять, оскільки згідно із законом зобов’язані брати дітей з будь-яким рівнем підготовки, зате беруть лише тих, хто прописаний в даному мікрорайоні. І якщо школа знаходиться в декількох зупинках від місця проживання, то дитині цілком законно можуть відмовити в зарахуванні або "вирішити питання" за $100.

Лілія Гриневич, начальник столичного главку освіти, визнає, що проблема існує. "Минулого року скарги дійсно були. Ми побачили, що використовувані тести не відповідають нормативам - вони складніші. Деяким директорам довелося оголосити догану. Що стосується конкретних фактів корупції при наборі в перший клас, то таких випадків ми не розглядали", - заявила Гриневич.
Источник:  proUA
Ссылка:  http://ua.proua.com/news/2009/04/14/085839.html

Возврат к списку



АНОНСЫ

ДАЙДЖЕСТ СМИ

Цей день в історії - події та люди. 17 квітня
Просмотров: 5

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА


Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»


© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua