На главную страницу
Обговорення етичного кодексу лікаря
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу




Курсы валют

МВФ націлений на досягнення порозуміння з Україною щодо умов поновлення співпраці

Версия для печати Версия для печати

14.04.2009 10:07:26 |  

Про це повідомила під час спільного з Першим заступником Глави Секретаріату Президента Олександром Шлапаком брифінгу керівник місії МВФ в Україні Джейла Пазарбазіолу.

"Для нас дуже важлива наявність політичного консенсусу і єдності для того, щоб справитися з ситуацією, в якій зараз опинилась Україна", - сказала вона.

За її словами, зараз місія обговорює з українською стороною проект Меморандуму і метою місії у цих дискусіях є досягнення порозуміння, задля чого зараз працюють всі учасники переговорів. Змістовно ці дискусії, в тому числі під час сьогоднішньої наради, стосуються того, як повернути упевненість до економіки та довіру до банківського сектору. "Для нас є дуже оптимістичним знаком те, що весь політичний спектр діє у співпраці задля покращення ситуації в країні. Ми знаходимося у дискусії з приводу того, яким чином переглянути нашу програму і зробити так, щоб її завдання були узгоджені із запитами України", - ще раз підтвердила Дж. Пазарбазіолу.

За її оцінкою, спільною метою усіх учасників наради, що відбулася під головуванням Президента України, був пошук шляху виходу з економічної кризи з найменшими втратами.

Вона наголосила на тому, що в умовах глобального скорочення економіки важливо підтримати потік фінансування від міжнародних фінансових інституцій та донорів, поки не буде відновлено притік приватних іноземних інвестицій до країн, що розвиваються.

При цьому вона не уточнила, за яких умов МВФ поновить фінансову допомогу Україні, оскільки дискусія ще триває. "Ми досить суттєво просунулися у наших дискусіях, і ми спостерігаємо дуже добру співпрацю між різними урядовими інституціями з метою розробити програму, яка буде ефективною", - повідомила керівник місії Фонду.

Зі свого боку, Олександр Шлапак підсумував домовленості, досягнуті під час наради у Президента, яка була присвячена відновленню співпраці з МВФ. Зокрема, було домовлено про необхідність підтримати законопроекти щодо збалансування пенсійного фонду та НАК "Нафтогаз України", які очікується розглянути завтра. Цим українська сторона виконає попередні заходи, що необхідно вжити для відновлення програми з Міжнародним валютним фондом.

"Президент звернувся з проханням до всіх політичних сил підтримати ці законопроекти", - сказав Олександр Шлапак, додавши, що окремо сьогодні Глава держави планує провести відповідні консультації з лідерами політичних сил у парламенті.

Також Президент звернувся з проханням протягом кількох днів узгодити та подати до парламенту єдиний законопроект, який відкриває можливості для початку масштабної ре капіталізації банків.

Ще одним питанням стало доопрацювання Меморандуму з МВФ. Пропозиції Глави держави були роздані учасникам наради з тим, щоб до кінця тижня доопрацювати текст і подати до МВФ узгоджену позицію української влади.

За словами Олександра Шлапака, основні ці позиції були підтримані Прем'єр-міністром, головою Національного банку, головою Верховної Ради.

Коментуючи хід переговорів з МВФ, Перший заступник Глави Секретаріату висловив сподівання, що у тому разі, якщо проект Меморандуму буде узгоджений до кінця тижня, він буде направлений до штаб-квартири МВФ. Також до проекту будуть висловлені зауваження з боку місії.

"Ми розраховуємо, що у другій декаді травня відбудеться Рада директорів Міжнародного валютного фонду, яка прийме рішення про завершення першого перегляду програми, а відтак - щодо фінансування України другим траншем МВФ", - повідомив Олександр Шлапак, додавши, що сторони обговорюють можливість об'єднання другого та третього траншів МВФ.

Источник:  Прес-служба Президента України Віктора Ющенка
Ссылка:  http://www.president.gov.ua/news/13512.html

Возврат к списку



АНОНСЫ

ДАЙДЖЕСТ СМИ

Цей день в історії - події та люди. 17 квітня
Просмотров: 5

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА


Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»


© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua