На главную страницу
Обговорення етичного кодексу лікаря
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу




Курсы валют

БЮТ обурений підступністю Ющенка

Версия для печати Версия для печати

14.04.2009 13:48:49 |  

На брифінгу у ВР лідер фракції БЮТ Іван Кириленко зачитав офіційну заяву своєї політичної сили з приводу сьогоднішніх подій у парламенті. Про це повідомляє кореспондент ForUm’у.

"Сьогодні за прямою й очевидною вказівкою Президента Віктора Ющенка був провалений антикризовий проект законів. Ці закони були узгоджені зі світовими фінансовими організаціями і повинні були надати необхідну допомогу українській державі для боротьби зі світовою фінансовою кризою, але Віктор Ющенко дав пряму вказівку частині депутатів, яких він особисто контролює, не голосувати за вказаний пакет. Ми украй обурені такими діями Президента і його цинічним і жорстоким ставленням до власної країни. З одного боку, він запевняє європейських лідерів у тому, що він щирий українець і батько нації, який бореться з кризою, а з іншого, таємно і підступно роздає вказівки щодо провалу життєважливого для країни голосування. Така позиція не гідна Глави держави і чесної людини. Саме сьогоднішнє голосування відкрило справжнє обличчя Президента Ющенка, його дійсну суть, позицію і світогляд: "Нехай рухне країна услід за моїм рейтингом", - сказав лідер фракції БЮТ.

За його словами, Президент зайняв антидержавницьку і антинародну позицію. "Чим гірше, тим краще. Це єдина заповідь, якої він дотримується. Ми дуже здивовані тому, що у людини, яка волею історії очолила державу, стільки нелюбові до власної країни", - підкреслив Кириленко.

Нардеп зазначив, що якби парламент не встановив дату проведення президентських виборів на 25 жовтня 2009 року, то фракція БЮТ уже сьогодні проголосувала б за початок процедури імпічменту Ющенку.

"Фракція БЮТ вимагає від уряду і прем'єр-міністра негайно ухвалити рішення щодо створення необхідних нормативних умов для приходу до України фінансової підтримки", - заявив лідер фракції БЮТ.

Кириленко також запевнив, що БЮТ "більше не просить Президента ні цементувати парламентські сили, ні підтримувати антикризові закони, ні консолідувати політичну еліту, а звертається до Ющенка з проханням більше ніколи не говорити "високі слова" про інтереси нації.

Як повідомляв ForUm, сьогодні Верховна Рада України не включила до порядку денного роботи парламенту законопроекти, які стосуються співпраці з Міжнародним валютним фондом. Зокрема, не були включені до розгляду законопроекти: "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" і деякі інші закони України" (щодо невідкладних заходів по забезпеченню енергетичної безпеки України); "Про внесення змін до деяких законів України про пенсійне забезпечення" і "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (щодо перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам).

За включення даних законопроектів до порядку денного голосували у повному складі фракції БЮТ і Блоку Литвина, але фракція НУ-НС голосувала лише частково. Фракції Партії регіонів і КПУ не підтримали включення даних законопроектів до порядку денного.

Ольга Москалюк

Источник:  ForUm
Ссылка:  http://ua.for-ua.com/ukraine/2009/04/14/134544.html

Возврат к списку



АНОНСЫ

ДАЙДЖЕСТ СМИ

Цей день в історії - події та люди. 17 квітня
Просмотров: 5

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА


Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua