На главную страницу
Обговорення етичного кодексу лікаря
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу




Курсы валют

Мін'юст: Законопроект про колекторську діяльність буде винесено на громадське обговорення

Версия для печати Версия для печати

14.04.2009 13:57:32 |  

Законопроект, який покликаний законодавчо врегулювати діяльність колекторів в Україні, буде винесено для надання пропозицій та зауважень громадськості. Таке рішення було ухвалене сьогодні під час засідання робочої групи при Міністерстві юстиції, яка здійснювала розробку відповідного проекту закону.

Так, робочою групою ухвалене рішення виставити проект закону, а також проект ліцензійних умов провадження колекторської діяльності на сайті Міністерства юстиції для надання зауважень та пропозицій. Законопроект потребує громадського обговорення, як регуляторний акт, тобто акт, що встановлює, змінює чи скасовує норми права у сфері господарських відносин. Відповідно до Закону України „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності такі акти виносяться на обов‘язкове обговорення з метою запобіганню ухваленню економічно недоцільних норм, а також підвищення ефективності розвитку в країні господарської діяльності.

Одночасно текст законопроекту буде винесений Міністерством юстиції на узгодження з профільними міністерствами та відомствами.

Після узгодження пропозицій та зауважень Мін‘юст передасть законопроект на розгляд Кабінету Міністрів з метою подальшого внесення до Верховної Ради у якості законодавчої ініціативи уряду.

Як повідомлялося, робоча групи з розробки проекту закону про колекторську діяльність була утворена на початку березня 2009 року за підсумками зустрічі Міністра юстиції Миколи Оніщука з представниками колекторських організацій. Зустріч відбулася за ініціативи Міністерства юстиції та Національного банку України.

До робочої групи увійшли представники Міністерства юстиції. Зокрема, групу очолив заступник Міністра юстиції Леонід Єфіменко. Крім того, на пропозиції Національного банку та колекторських організацій до робочої групи включено представників НБУ, Асоціації українських банків та низки організацій, що здійснюють колекторську діяльність.

Источник:  Прес-служба Мін'юсту
Ссылка:  http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/news_article?art_id=207865419&cat_id=35884

Возврат к списку



АНОНСЫ

ДАЙДЖЕСТ СМИ

Цей день в історії - події та люди. 17 квітня
Просмотров: 5

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА


Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua