На главную страницу
Обговорення етичного кодексу лікаря
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу




Курсы валют

Одна з причин скрутного стану українського сільського господарства є адміністративне регулювання цін, яке здійснював уряд у 2008 році - В. Ющенко

Версия для печати Версия для печати

14.04.2009 15:55:18 |  

"Внаслідок цінової регуляції по всіх видах сільськогосподарської продукції агропромисловий комплекс потрапив у критичну ситуацію", – сказав Віктор Ющенко під час наради з питань фінансового стану підприємств АПК та ситуації у тваринництві.

"Заборона вивозу зерна чи олії, чи регулювання рентабельності по всіх продуктах сільськогосподарського виробництва були зумовлені надзвичайно хибним підходом так званої боротьби проти інфляції", – сказав Президент.

Очевидно, за словами Глави держави, уряд при цьому мав на увазі, що якщо заборонити виробникові вивозити зерно за кордон, то хліб у ціні впаде. Натомість такі підходи призводять лише до втрат для власного виробника, загострення ситуації на продовольчих ринках та у виробництві. Президент підкреслив, що обмеження експорту зернових відбулося у момент найвищої ціни на зерно на світових ринках. Віктор Ющенко закликав уряд винести уроки з 2008 року. Інакше, на його думку, цього року ситуація через такі методи управління ще погіршиться.

Президент нагадав, що після того, як було обмежено експорт зернових, було запроваджено квоти на експорт олії. При цьому більш як половину всіх квот отримали 2 з 40 підприємств галузі. Засновником одного із цих підприємств є народний депутат від БЮТ.

Источник:  Прес-служба Президента України Віктора Ющенка
Ссылка:  http://www.president.gov.ua/news/13525.html

Возврат к списку



АНОНСЫ

ДАЙДЖЕСТ СМИ

Цей день в історії - події та люди. 17 квітня
Просмотров: 4

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА


Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua