На главную страницу
Электронные книги, виртуальная библиотека
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу










Книжкові рекордсмени

Версия для печати Версия для печати

25.04.2013 15:48:14 |  

23 квітня світ відзначив Всесвітній день книги. "Друг Читача" вирішив святкувати цей день у пошуках книжкових рекордів. Пропонуємо вам долучитися до знайомства з цікавими, масовими, унікальними книжковими рекордами

КНИГА-БЕСТСЕЛЕР

Бестселером всіх часів і народів, безсумнівно, є Біблія. Її сукупний тираж з 1815 року перевищує 2,5 млрд. примірників. Є й інші дані, і згідно з ними з 1815 по 1999 року було продано близько 3,9 млрд. примірників.

А титул самої продаваної з сучасних книг отримала "Книга рекордів Гіннесса". Її тираж з 1955 по 1999 року перевищив 85 млн.

РОМАН-БЕСТСЕЛЕР

Відразу три художніх твори претендують на звання найбільш продаваного роману. Це "Долина ляльок" (Valley Of The Dolls, 1966) Жаклін Сюзанн, "Убити пересмішника" (Те Kill A Mockingbird, 1960) Харпер Лі та "Віднесені вітром" (Gone With The Wind, 1936) Маргарет Мітчелл. Кожен з цих романів купили більше 30 млн осіб.

kristi1.jpg

АВТОР БЕСТСЕЛЕРІВ

Автор найбільш ходової белетристики в усі часи – Агата Крісті, творець Еркюля Пуаро і міс Марпл. 78 її детективів були переведені на 44 мови і продані тиражем 2 млрд. примірників.

СЕРІЯ-БЕСТСЕЛЕР

110 назв книг Р.Л. Стайна із серії "Мурашки по шкірі" (Gooseoumps) розійшлися по всьому світу накладом 220 млн. примірників з часу першої книги серії – "Ласкаво просимо в мертвий дім" (Welcome Те Dead House), яка була опублікована видавництвом "Сколестік Інкорпорейтед" у 1992 р.

ЩОДЕННИК-БЕСТСЕЛЕР

"Щоденник Анни Франк" – розповідь молодої дівчини про події, що відбувалися з її сім’єю та їх друзями, коли вони ховалися від нацистів в Амстердамі (Нідерланди) під час Другої світової війни. Книга була переведена на 55 мов і розійшлася тиражем більше 25 млн екземплярів.

НАЙДОВШЕ ПЕРЕБУВАННЯ У СПИСКУ БЕСТСЕЛЕРІВ

"Неходжений шлях" (The Fload Less Traveled) M. Скотта Пека 694 тижня протримався у списку бестселерів, опублікованих "Нью-Йорк Таймс". Книга випала зі списку 6 квітня 1997. Було видано більше 5 млн екземплярів.

НАЙБІЛЬША КНИГА

Найбільша книга у світі булла створена в Росії в 2004 році. Книга під назвою "Найбільша у світі книга для малят" заввишки – 6 метрів, а завширшки – 3 метри, її вага492 кілограми.

У величезній книжці зібрано 12 віршів дитячих поетів. Книжковий гігант був спеціально виготовлений для 17-ої Московської міжнародної книжкової виставки.

112.jpg

НАЙМЕНША КНИГА

Найменша книга (1 ’1мм) – книга з дитячою казкою "Старий король Коул", надрукована на папері щільністю 22 г/м2 тиражем у 85 екземплярів у березні 1985р. видавництвом "Гленіффер прессс", Шотландія. Сторінки книги можна перевертати тільки за допомогою голки і дуже обережно.

42_1602.jpg


РЕКОРДНЕ ЧИСЛО ПУБЛІКАЦІЙ

Бразильський письменник Жозе Карлос Рьокі де Альпоім Інуе написав 1046 науково-фантастичних романів, вестернів і трилерів, які були опубліковані в період з червня 1986 по серпень 1996.

НАЙПЛОДОВИТІШИЙ АВТОР ЗА РІК

Англійська письменниця Дейм Барбара Картленд занесена до книги Гінесса: за один 1983 рік вона випустила 26 романів. Творчий доробок авторки – 635 назв книг, які були продані у кількості 650 млн примірників.

НАЙБІЛЬША КНИГАРНЯ

Найбільшим книжковим магазином у світі є "Барнс енд Ноубл Букстор" у Нью-Йорку (США). Він займає площу14 330 м2; загальна довжина книжкових полиць магазину становить 20,71 км.

normal_42_barnes___noble_fifth_ave_flagship.jpg

НАЙСТАРІША КНИГАРНЯ

У 2011 році укладачі Книги рекордів Гіннеса присвоїли статус найстарішої книгарні світу лісабонській "Livraria Bertrand". Книжкова крамниця відкрилася в Лісабоні в 1732 році. Її власником став француз П’єр Форе з компаньйоном П’єром Бертраном.


Іноземці приїхали до Португалії в надії розбагатіти і не помилилися. Справи книгарні йшли добре, але в 1755 році Лісабон був зруйнований найсильнішим землетрусом, не залишилося і каменя від книгарні Bertrand. Заново відбудуватися вдалося через кілька років, і з тих пір книжкова крамниця більше не закривалася.

z2fASiosArM.jpg



НАЙДОРОЖЧА КНИГА

8 липня 1998 на аукціоні "Крістіс" (Лондон, Великобританія) примірник "Кентерберійських оповідань" Джефрі Чосера був проданий за 7 394 000 доларів, що в 9 разів перевищило стартову ціну. Ця книга була видана в 1477 році Вільямом Кекстон і вважається першим великим літературним твором, надрукованим в Англії.


normal_42_766px_chaucerportraitellesmerems.jpg

НАЙДОВША БІОГРАФІЯ

Найдовшою біографією в історії писемності є історія життя британського прем’єр-міністра сера Уїнстона Черчілля. Написана сином Черчілля Рендолф і Мартіном Гілбертом, який залишився єдиним автором після смерті Рендолфа в 1968 році, книга в даний час налічує рекордне число томів – 22, і це при тому, що її написання та пов’язані з ним дослідження ще тривають.

НАЙПОВАЖНІШИЙ ВІК ПИСЬМЕНИКІВ

Сестри-американки Сара і Елізабет Делені опублікували "Книгу повсякденної мудрості сестер Делені" у жовтні 1994 року, коли їм було відповідно 105 і 103 роки. У 1997 році Сара написала продовження книги під назвою "Сама по собі в 107 років".


42_th_copyright_marianne_barcellona_16.jpg


НАЙМАСОВІШЕ ПУБЛІЧНЕ ЧИТАННЯ

У німецькому місті Кобленц у 2012 р. пройшло публічне читання, яке увійшло до Книги рекордів Гіннесса за кількістю людей, що слухали одночасно твори одного автора.

Цей захід організував відомий у Німеччині дитячий письменник Штефан Геммель, якому вдалося зібрати 5374 юних і дорослих любителів його творчості з усього Рейнланд-Пфальца.

Комісія від Книги рекордів Гіннесса на чолі з Олафом Кухенбеккером під загальне тріумфування публіки підтвердила нове досягнення. Акція відбулася в знаменитій фортеці Еренбрайтштайн. Щоб побити попередній рекорд, автору було необхідно зібрати не менше 5 тисяч слухачів, при цьому, захід повинен був тривати близько години.

НАЙДОВШЕ БЕЗПЕРЕРВНЕ ЧИТАННЯ

У Домініканській Республіці учасники другого Молодіжного читацького марафону встановили новий рекорд тривалості безперервного читання вголос – 1000 годин. Згідно з інформацією, протягом 43 днів 930 молодих домініканців, змінюючи один одного, читали вголос Біблію і національну конституцію. А завершив марафон президент острівної карибської держави Леонель Фернандес, який за 15 хвилин прочитав кілька розділів з конституції.

Источник:  Друг читача
Ссылка:  http://vsiknygy.net.ua/

Возврат к списку




Дайджест по разделам
АПК (94) 
Демография (267) 
День в истории (359) 
Здравохранение (1153) 
Книжный мир (31) 
Культура (1392) 
Лица эпохи (863) 
Наука и технологии (947) 
Образование (1610) 
Общество (2630) 
Политика (6033) 
Право (529) 
Социология (167) 
Экология (408) 
Экономика (4765) 
Энергетика (695) 

Загрузка...

НОВОСТИ

Найприбутковішими професіями в Україні є авіатор, економіст та шахтар
Просмотров: 3

АНОНСЫ

ПРОГНОЗ ЭКСПЕРТА
Експерти
Клімат на планеті необоротно зміниться уже через 8 років
Просмотров: 8

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине
Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua