На главную страницу
Электронные книги, виртуальная библиотека
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу










Funny п'ятниця: Топ-7 цікавих фактів про студентів

Версия для печати Версия для печати

25.04.2013 16:20:35 |  

1. Японські студенти беруть із собою на іспити як талісман шоколадку Kit Kat. Такий незвичайний вибір зумовлений тим, що вислів "обов'язково переможемо" ("kitto katsu" японською) співзвучний з назвою солодкого продукту.

2. У Росії 19 століття студентам у питних закладах писали на спині їх адресу. Це навіть описується в одному з фейлетонів Чехова: швейцари ресторанів "Яр" та "Стрільна" у студентів, поки вони ще могли відповісти, писали адресу крейдою на їхніх спинах. Потім достатньо було здати непритомні тіла візникам, щоб ті доставили їх до будинку. Порада першокурсникам: йдіть на посвяту в студенти в футболці з надрукованим профіпем з Facebook чи Вконтакте.

3. Довжина Гарвардського мосту складає "364,4 смута і ще одне вухо". Ця міра довжини з'явилася від прізвища студента, Олівера Смута, за допомогою якого студенти у 1958 році вимірювали міст. Сто сімдесят сантиметрового Олівера переміщали дорожнім полотном і робили позначки, які мало не втратили під час реконструкції мосту. Цікаво, що сам Смут зайняв місце в Палаті Мір і Терезів - він став керівником ISO (Міжнародної організації зі стандартизації).

4. У Єльському університеті до сьогодні існує кумедна традиція. Студенти-старшокурсники охоче діляться конспектами зі своїми молодшими товаришами. За це останні повинні розплатитися, але не грошима. Тому, хто списав конспект, обводять очі зеленкою, після чого він змушений катати студента на спині протягом кількох годин.

5. Одна з моделей класичного чоловічого взуття пенні-лофер, зобов'язана своєю назвою студентському забобонові. У язичку таких черевиків зроблений спеціальний проріз, куди кладеться монетка. Згідно з однією з традицій учнів, пенні (або будь-які інші гроші) потрібно сховати в туфлі перед іспитом, щоб квиток попався легший, а викладач - добріший. Деякі, правда, вважають, що краще покласти не монетку, а купюру.

6. Сперечатися з викладачами - собі дорожче. Це ще раз підтвердив один нахабний студент з Оксфорда, що попросив під час складання іспиту кухоль пива. Це дозволяла стародавня традиція університету. Своє питво студент отримав, проте був негайно оштрафований вчителем. Але зовсім не за розпивання спиртних напоїв. Винахідливий викладач послався на ще більш давній звичай: без шпаги тим, хто навчається, заборонено з'являтися на іспити.

7. Деякі студенти надзвичайно схильні до нетривіальних рішень. Іноді - в силу своєї неуважності. Цікавий випадок стався одного разу у житті математика Джорджа Данцига. Запізнившись на заняття до університету, студент прийняв рівняння, написане на дошці, за домашнє завдання. Кілька днів він витратив на те, щоб отримати відповідь. Згодом з'ясувалося, що юнак впорався з двома нерозв’язними завданнями, які були не по зубах навіть досвідченим ученим. А Данциг просто не знав, що вони не мають рішення, і знайшов його за вікенд.

Источник:  Освітній портал
Ссылка:  http://www.osvita.org.ua/

Возврат к списку




Дайджест по разделам
АПК (94) 
Демография (267) 
День в истории (359) 
Здравохранение (1153) 
Книжный мир (31) 
Культура (1392) 
Лица эпохи (863) 
Наука и технологии (947) 
Образование (1610) 
Общество (2630) 
Политика (6033) 
Право (529) 
Социология (167) 
Экология (408) 
Экономика (4765) 
Энергетика (695) 

Загрузка...

НОВОСТИ

Найприбутковішими професіями в Україні є авіатор, економіст та шахтар
Просмотров: 3

АНОНСЫ

ПРОГНОЗ ЭКСПЕРТА
Експерти
Клімат на планеті необоротно зміниться уже через 8 років
Просмотров: 7

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине
Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua