На главную страницу
Положення про ВГНО "Експерти України"
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Новости
Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу


Курсы валют

Єрмолаєв: Слабкий Президент зараз влаштував би багатьох

Версия для печати Версия для печати

30.11.2007 17:05:07 | Ганна Гончаренко 

Президент Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв категорично не згоден з тим, що коаліція формувалася довго. Про це він заявив кореспонденту ForUm’у.

Політолог підкреслив, що проблема не в тривалості, адже у депутатів є право обговорювати питання стільки, скільки це необхідно, а в тому, що коаліція формується зі скандалами, у відверто нетолерантному режимі. Він відзначив, що деякі події в блоках, які сформували коаліцію, дуже нагадують політичний диктат, обмін ультиматумами, застосування дисциплінарних механізмів, що не має нічого спільного з узгоджувальним процесом. За словами політолога те, що політики ведуть діалог і виходять на різні варіанти рішення, це норма політичного процесу, а ось скандальність, політичне диктаторство, використовування морального компромату як інструменту, що примушує ухвалювати рішення – це не має відношення до «коаліціади» і говорить про дуже тривожний стан української політики в цілому.

«Балога зараз опинився в дуже пікантній ситуації. Він глава Секретаріату і сприймається як один з рупорів Президента. Крім того, він один з керівників «Нашої України», яка є ядром блоку НУ-НС. Фактично зараз розгорнулася інтрига навколо того, хто реально політично контролюватиме блок НУ-НС і регулюватиме діяльність коаліції. Не адміністративно, а саме політично. Я думаю, Балога під керівництвом Президента намагався зробити все, щоб відновити не тільки авторитетний і організаційний, але і політичний контроль над ситуацією в блоці, пов'язаний з позиціонуванням, роллю, взаємостосунками з БЮТ. За фактом виявилося, що у Президента і його адміністративної команди немає як такої політичної команди в НУ-НС», - сказав політолог.

Експерт відзначив, що справа була не стільки в тому, підпишуть депутати коаліційну угоду чи ні, а в тому, в чию користь працюватиме коаліція. За його словами, виявилося, що вона формально, відповідаючи всім деклараціям, заявам і побажанням, мимовільно виявляється конкурентом президентської політики, більш того, учасники НУ-НС частіше апелюють до зобов'язань перед Тимошенко і БЮТ, ніж до вимог і установок Ющенка.

«Що стосується гри навколо Балоги, то, з одного боку, команда НУ-НС намагається ослабити адміністративну команду Ющенка. Ця можливість склалася після невдалих зустрічей фракції і Президента. Молодь з НУ-НС отримала унікальну можливість ослабити адміністративну команду Президента через дискредитацію Балоги. Включення в цю гру Тарасюка я розглядаю, як серйозну гру за лідерство в НУ-НС. Тарасюк досвідчений політик і розуміє, що оточення Ющенка програло гру за вплив. Тому нав'язування своєї точки зору, використовування жорсткої критики і звинувачень в інтригах – це дуже добрий моральний компромат, за допомогою якого Тарасюк намагається посилити свої особисті позиції і позиції своєї команди в блоковому розкладі. Усунення Балоги з оточення Президента – це усунення конкурента за лідерство, - заявив політолог.

Експерт підкреслив, що якщо в НУ-НС зміцнюватимуться люди, які протистоять Президенту, то у Ющенка не тільки не буде політичної команди, у нього не буде політичної опори. Єрмолаєв відзначив, що слабкий Президент влаштував би зараз дуже багато кого, у тому числі і його колишніх партнерів.

Автор:  Ганна Гончаренко
Источник:  ForUm
Ссылка:  http://ua.for-ua.com/ukraine/2007/11/30/134242.html

Возврат к списку



Дайджест по разделам
Демография (9) 
Здравохранение (188) 
Культура (94) 
Лица эпохи (10) 
Научные исследования (7) 
Образование (61) 
Политика и общество (859) 
Экология (33) 
Экономика (394) 
Энергетика (37) 

НОВОСТИ

Харківські лікарі знайшли дешевий спосіб захисту від грипу
Просмотров: 9

АНОНСЫ

ПРОГНОЗ ЭКСПЕРТА

Фондовий ринок у грудні 2007 року
Просмотров: 47

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине
Всеукраинская экспертная сеть
Разработано в «ЦИРТ»


© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Центр интеллектуальных ресурсов и технологий. © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua