На главную страницу
117 полотен великого голландца
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу


Объявления Луганска


"Фармак" отримав ексклюзивне право на торгову марку "Корвалол"

Версия для печати Версия для печати

21.07.2010 12:17:20 |  

Фармацевтична компанія "Фармак" закріпила за собою ексклюзивне право на використання популярної марки Корвалол. Виробник виграв у Вищому госпсуді суперечку з компанією "Дарниця", яку вони вели останні шість років.

Рішення датується 14 липня. За підсумками 2009 року об'єм продажів "Корвалолу" склав приблизно 16 млн упаковок на суму 58 млн грн. Для порівняння: виручка "Фармака" минулого року склала 941,6 млн грн, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Суперечка між компаніями почалася в 2004 році, коли "Дарниця" звернулася до Господарського суду Києва з вимогою відмінити реєстрацію на знак для товарів і послуг "Корвалол" (Corvalolum), видану Департаментом інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки компанії "Фармак" в 1996 році. У 2004 році "Дарниця" розробила аналогічний корвалолу препарат "Корвалол-Новый-Дарниця" (зараз випускається під ТМ "Дарвілол").

У повідомленні "Фармака" відзначається, що у кінці 2009 року Госпсуд Києва відмовив в задоволенні судового позову "Дарниці", оскільки позначення "Корвалол" (Corvalolum) використовується впродовж тривалого часу для одного і того ж товару - лікарського препарату під назвою "Корвалол", який випускає компанією Фармак. Виробництво корвалолу в Україні почалося в 1961 році на потужностях Київського хіміко-фармацевтичного заводу ім. Ломоносова. У 1991 році на базі Київського заводу ім. Ломоносова була створена фармацевтична компанія "Фармак".

Источник:  ТСН
Ссылка:  http://tsn.ua/

Возврат к списку




АНОНСЫ
ДАЙДЖЕСТ СМИ
Едуард Щербенко
Генерація Майдану. Загальнонаціональний рух і пакт еліт
Просмотров: 46

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине

Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua