На главную страницу
117 полотен великого голландца
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Эксперт-Новости
Эксперт-Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Помощь
Эксперт-Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу


Объявления Луганска


Учені знайшли зірку, яка у 10 мільйонів разів яскравіша за Сонце

Версия для печати Версия для печати

22.07.2010 09:19:42 |  

Величезна куля палаючого газу, що пливе через сусідню галактику і випала з поля зору астрономів, ймовірно, є найбільшою зіркою з усіх, що були відкриті досі. Вона у сотні разів більша за Сонце.

Зірці вже дали буквено-цифрове позначення - R136a1. За попередніми висновками астрофізиків, вона в 320 разів важча за Сонце. Один з учених, Пол Кроузер з Шеффілдського університету, говорить, що відкрита зірка як мінімум у два рази більше будь-якої відкритої раніше.

Причому, R136a1, за словами вчених, вже значно втратила у вазі - раніше вона була ще важчою. Це складно собі уявити, але R136a1 набагато яскравіша, ніж сонце. Як стверджують астрофізики, в 10 мільйонів разів.

"Такі зірки народжуються дуже великими і в процесі старіння втрачають вагу. R136a1 вже середнього віку і неабияк" схудла ", - зазначив Кроузер.

Вчений стверджує, що гігантська зірка була помічена в центрі зоряного скупчення в туманності Tarantula Nebula, повільно дрейфувала по одній з сусідніх галактик Чумацького Шляху.

За припущенням вчених, температура на поверхні R136a1 може бути близько 40 тисяч градусів - в 7 разів більше, ніж на Сонці. Однак подібні зірки живуть недовго - близько 3 мільйонів років. За астрономічними мірками - всього нічого.

Источник:  ТСН
Ссылка:  http://tsn.ua/

Возврат к списку




АНОНСЫ
ДАЙДЖЕСТ СМИ
Едуард Щербенко
Генерація Майдану. Загальнонаціональний рух і пакт еліт
Просмотров: 46

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине

Всеукраинская экспертная сеть
Разработка ВОНО «Эксперты Украины»

© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Всеукраинская общественная научная организация "Эксперты Украины". © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua