На главную страницу
Положення про ВГНО "Експерти України"
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Новости
Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу


Курсы валют

Цей день в історії

Версия для печати Версия для печати

22.11.2007 13:15:39 |  

Україна відзначає - День свободи. Гвінея відзначає День вторгнення.Ліван - День незалежності. Супінам - День проголошення незалежності (1975). США - День пам'яті Джона Кеннеді.

У 1963 році в місті Даллас (штат Техас) убито американського президента Джона Кеннеді. Після перекладу на англійську мову документів з архівів КДБ, дарованих Борисом Єльциним своєму другові Білу Клінтону в їх перебування президентами (документи являють собою досьє КДБ на Лі Харві Освальда, людину, яка була офіційно звинувачена у вбивстві президента США Джона Кеннеді), дослідники прийшли до висновку, що інформація, яка міститься в них, проливає нове світло на особу можливого вбивці. Але особливих сенсації знайти не вдалося.

Як відомо Лі Харві Освальд прожив два роки в СРСР - в Мінську. Весь цей час він, звичайно, перебував під щільним ковпаком КДБ. Незрозумілим досі залишається сам факт надання Освальду права на проживання в СРСР - це було зроблено за протекцією Анастаса Мікояна. В документах говориться, що КДБ не став навіть намагатися вербувати Освальда зважаючи на його неврівноваженість. До того ж його підозрювали в роботі на ЦРУ. А в одному з документів офіцер КДБ характеризує Освальда як «пустушку».

Найпікантніший момент досьє - це історія з полюванням. Річ у тому, що Освальд записався в мисливський клуб на заводі, де працював під час перебування в СРСР. Але на «практичних заняттях» він жодного разу нікого не підстрілив. Правда, незрозуміло - чи то не міг цього зробити через жалість, чи то просто не вмів цілитися.

Також з документів видно, що після вбивства Кеннеді Микита Хрущов віддав КДБ розпорядження провести розслідування на тему причетності до цього спецслужб. «Відповіддю було «ні» - пише американська газета «Крісчен сайенс монітор», в якій і з'явився матеріал про роботу над секретним досьє КДБ.

Православні: Олександр, Антон, Іван, Кирило, Мотря, Порфирій.

Католицькі: Цецилія, Марк.

Цього дня:

1307 Папа Климент V видав буллу «PASTORALIS PRAEMINENTIAE», в якій узяв під захист дії короля Франції Філіпа Красивого і стверджував, що звинувачення проти ордена тамплієрів доведені, а його керівники призналися у скоєних злочинах. Булла закінчувалася закликом до всіх правителів Європи наслідувати приклад Філіпа і почати переслідування ордена тамплієрів.
1497 Португальський мореплавець Васко да Гама обігнув мис Доброї Надії.
1641 Англійський парламент прийняв «Велику ремонстрацію» – перелік зловживань короля.
1906 У Росії почалася аграрна реформа П. Столипіна.
1916 Наклав на себе руки американський письменник Джек Лондон.
1917 У Канаді створена Національна Хокейна Ліга (НХЛ), яка складалася з п'яти клубів – «Монреаль Канадієнз», «Монреаль Марунз», «ТоронтАреназ», «Оттава Сенаторз» і «Квебек бульдогз».
1918 У Польщі проголошена республіка.
1960 Запорізький завод «Комунар» (тепер - АТ «Автоваз») випустив першу партію малолітражних легкових автомобілів «Запорожець».
1990 Пішла у відставку прем'єр-міністр Англії М. Тетчер.
2003 Ніно Бурджанадзе взяла на себе функції президента Грузії

22 листопада народилися:

1801 Володимир Іванович Даль (1801-4.10.1872), лікар, письменник, етнограф, лексикографія, укладач «Тлумачного словника живої великоруської мови».
1808 Томас Кук (1808-18.7.1892), англієць - засновник першого в світі туристичного агентства.
1869 Андре Жид (1869-19.2.1951), французький письменник, Нобелівський лауреат 1947 року («Тісні брами», «Підземелля Ватикану», «Фальшивомонетники»).
1928 Микола Миколайович Добронравов, поет-пісенник («Главное, ребята, сердцем не стареть», «Трус не играет в хокей», «Надежда», «Как молоды мы были»).
1957 Віктор Салтиков, співак, що виступав в групах «Мануфактура», «Форум», «Електроклуб».
1958 Лі Джеймі Кертіс, американська кіноактриса («Правдива брехня», «Потяг жаху», «Помінятися місцями»).
1965 Павло Мордюков, музикант, саксофон групи «Нещасний випадок».
1966 Тетяна Овсієнко, співачка.
1968 Віктор Олегович Пелевін, письменник.

Источник:  ForUm
Ссылка:  http://ua.for-ua.com/ukraine/2007/11/22/080023.html

Возврат к списку



Дайджест по разделам
Демография (9) 
Здравохранение (188) 
Культура (92) 
Лица эпохи (9) 
Научные исследования (7) 
Образование (61) 
Политика и общество (848) 
Экология (33) 
Экономика (392) 
Энергетика (37) 

НОВОСТИ

«Газпром» збирається продавати нафту і газ не за долари, а за рублі і євро
Просмотров: 6

АНОНСЫ

ПРОГНОЗ ЭКСПЕРТА
Олексій Голобуцький
Коаліція - прем’єр - уряд (експертне опитування)
Просмотров: 26

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине
Всеукраинская экспертная сеть
Разработано в «ЦИРТ»


© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Центр интеллектуальных ресурсов и технологий. © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua