На главную страницу
Положення про ВГНО "Експерти України"
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной
собственности
Новости
Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу


Курсы валют

Гідна відповідь Росії

Версия для печати Версия для печати

21.12.2007 17:53:45 | Віра Карпінська  

За останній місяць на адресу України назбиралося стільки гучних претензійних заяв з боку офіційних осіб Росії, що з них можна зліпити сяку-таку розважальну колекцію. Чому розважальну? Тому що всерйоз сприймати останні заяви російської сторони не може навіть такий серйозний орган як українське МЗС.

Нагадаємо, що йдеться про недавню заяву російського МЗС, в якій воно висловило занепокоєння у зв`язку з "антиросійськими проявами" в Україні, а також про послання російського президента Владіміра Путіна Віктору Ющенку, в якому глава РФ пише, що істотні розбіжності в двосторонніх відносинах між двома країнами виникли через позицію України. До цього додалися ще й принизливі для України закиди Владіміра Путіна, які він озвучив в інтерв’ю американському тижневику “Time”.

Ну і для повноти букету, можна ще додати стурбованість міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова історичною спадщиною Росії та України. «Ми не можемо залишатися байдужими, коли сьогодні у світі починаються спроби реабілітації нацистських злочинців, героїзації історичних діячів за принципом їх антиросійської політичної орієнтації», - пише Лавров у своєму посланні до учасників міжнародної конференції "Росія й Україна в долі східно-християнської цивілізації. Історія, культура, мова, віра", яка проходить у Києві.

Українські громадяни, які були особливо обурені першим випадом, чекали на реакцію українських дипломатів. Спершу в нашому МЗС сказали, що сприймають зі сміхом подібні заяви російської сторони, і обіцяли підготувати офіційну відповідь своїм російським колегам найближчим часом. І, ніби за іронією долі, відразу після обурливих претензій нашого північного сусіда, українське МЗС очолив Володимир Огризко, якого, як відомо, антикризова коаліція в лютому цього року відкинула як кандидата на пост глави МЗС за те, що спілкувався з російськими колегами українською мовою і вимагав перекладача.

На відміну від російських колег, Володимир Огризко сьогодні відповів на всі закиди без зайвої патетики чи істерії. «Останні сигнали з Москви слід розцінювати як побічні явища російських зовнішньополітичних процесів. Нас важко вивести з рівноваги. Ми також не хочемо, щоб зовнішні сили намагалися розділити український народ. Це марна трата часу. Ми господарі в своєму домі, і лише нам вирішувати, як його облаштовувати», - резюмував глава МЗС України.

Що ж стосується подальших відносин з Росією, то пан Огризко наголосив, що вони повинні бути прагматичними, передбачуваними, рівними та базуватися на загальновизнаних нормах міжнародного права. А першочерговим робочим питанням для обох країн глава МЗС назвав засідання підкомісії щодо тимчасового перебування Чорноморського флоту РФ в Україні, яке відбудеться 15 січня 2008 року. І, як зазначив Огризко, питання базування ЧФ в Криму на цьому засіданні повинне бути вирішене раз і назавжди.

Автор:  Віра Карпінська
Источник:  Газета по-киевски
Ссылка:  http://pk.kiev.ua/country/2007/12/21/154613.html

Возврат к списку



Дайджест по разделам
Демография (9) 
Здравохранение (194) 
Культура (95) 
Лица эпохи (11) 
Научные исследования (7) 
Образование (69) 
Политика и общество (894) 
Экология (33) 
Экономика (411) 
Энергетика (41) 

НОВОСТИ

Ющенко призначив Богатирьову секретарем РНБО
Просмотров: 8

АНОНСЫ

ПРОГНОЗ ЭКСПЕРТА

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине
Всеукраинская экспертная сеть
Разработано в «ЦИРТ»


© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Центр интеллектуальных ресурсов и технологий. © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua