На главную страницу
Рус Укр
Перша фабрика думок
 
 Главная 
 Экспертная сеть 

От редактора
Правила портала
Защита интеллектуальной собственности
Новости
Анонсы
Дайджест СМИ
Дайджест TV
Поиск

Авторизация
Логин:
Пароль:
Забыли свой пароль?
Регистрация
Поиск по порталу


Курсы валют

Информбюро / Дайджест СМИ

У Президенти хочу я – хай мене научать!

Версия для печати Версия для печати

10.10.2007 12:01:49 |  

Блок Юлії Тимошенко почне підготовку до президентської кампанії 2010 року, якщо блок «Наша Україна – Народна самооборона» створить коаліцію з Партією регіонів. Про це в інтерв'ю польському інтернет-виданню «Gazeta.pl» заявила лідер блоку свого імені Юлія Тимошенко.

«Ющенко і Янукович вже двічі створювали між собою коаліцію і обидві спроби закінчилися катастрофою. Єдиною можливістю впровадження стабілізації в країні є коаліція демократичних сил», - сказала Тимошенко.

«Проте українська політика сповнена несподіванками. Якщо Президент і прем'єр змовляться за моєю спиною, очевидно, буде повторення попередньої коаліції. Я маю план «Б»: ми залишаємося в опозиції, а я почну готуватися до президентської виборчої кампанії», - відзначила вона.

Лідер БЮТ вважає, що Президент, погодившись на коаліцію з Партією регіонів з прем'єром Януковичем хотів побудувати міст, який об'єднав би східну і західну частину нашої країни.

«Проте ми не можемо обманюватися – цей експеримент не приніс нам ні єдності, ні стабілізації, тому у жодному випадку не повинні його повторювати», - переконана Тимошенко.

Коментарі

Віктор Небоженко, президент соціологічної служби «Український барометр»:

- Це абсолютно правильне рішення з боку Юлії Володимирівни. У неї немає інших засобів тиску на Ющенка, який виявився нечутливою людиною. 30% голосів за БЮТ показали перемогу цього блоку в «оранжевому» електораті, але стали недостатнім аргументом для того, щоб зробити Тимошенко прем'єр-міністром. Тому вона витягує свою головну зброю – зброю шантажу. Насправді, Тимошенко, можливо, поки що, особисто не готова до президентських виборів, хоча на її місці я б пішов на президентські вибори, але шантаж - це достатньо ефективний спосіб тиснути на Ющенка. Тому я не здивуюся, що у БЮТ в союзниках опиниться Партія регіонів, яка захоче реабілітуватися від уявної поразки, виставивши своїх кандидатів у президенти, і змусити Ющенка піти на дострокові президентські вибори.

Я вважаю, Тимошенко поспішила витягти свою найсильнішу зброю, тобто загрозу дострокових президентських виборів. Це не просто шантаж, а й спосіб приниження Ющенка, тим паче, що Партія регіонів і БЮТ набрали по 30% голосів, а його політична сила вдвічі менше. Якщо Тимошенко офіційно оголосить про своє бажання провести дострокові вибори в президенти, то це буде приводом для «розлучення» Тимошенко і Ющенка.

Микола Оніщук, народний депутат України V скликання, фракція «Наша Україна»:

- Заява Юлії Володимирівни – це заява політика. Звичайно, політик робить все для того, щоб залишатися помітним і впливовим у політичному процесі, і бути політично ефективним. З погляду Юлії Тимошенко і блоку, який вона очолює, цю заяву можна пояснити.

Тим не менше, я не думаю, що сьогодні існують підстави для того, щоб наповнити ці заяви реальним сенсом. Піде Юлія Володимирівна на президентські вибори чи ні – це питання не на часі. Мені не хотілося б коментувати речі, які не відносяться до пріоритетів найближчого політичного майбутнього.

Вадим Колісниченко, народний депутат України V скликання, фракція «Партія регіонів»:

- Я думаю, Тимошенко своєю заявою зняла чергову маску. Для неї остання виборча кампанія і всі премудрості, які вона реалізовувала за попередні роки, були нічим іншим, як можливістю усунути Ющенка з поста Президента. Для цього вона використовувала його для створення політичної нестабільності в державі. Зараз всі учасники політичного процесу повинні зрозуміти те, що Юлія Володимирівна, як хороший і досвідчений інтриган, спробує всіх їх використовувати для задоволення своїх особистих владних амбіцій.

Навіть якщо буде сформована «помаранчева» коаліція, Юлія Тимошенко все одно піде на президентські вибори. Це було зрозуміло ще в 2004 році. Тоді вона була тільки блідою тінню Ющенка, але вже переконала себе в тому, що саме їй потрібно бути на місці Президента України. Її зарозумілість висока і похвальна. Руками Юлії Володимирівни буде зміщений Ющенко, який не відбувся як Президент.

Тому Тимошенко потрібно видати похвальну грамоту і поставити їй за життя пам'ятник, на якому написати: «Від вдячних їй ЄЕСУ». Тобто «Єдиних енергетичних систем України», які мали борг перед Росією за газ у сім мільярдів гривень. Завдяки старанням прем'єр-міністра в 2005 році і відомому рішенню Верховного Суду, цей борг був переведений на державу.

Андрій Шкіль, народний депутат України V скликання, фракція БЮТ:

- Заява Юлії Тимошенко була зроблена в ширшому контексті. Вона чітко і однозначно сказала, що, якщо сформується коаліція Партії Регіонів і «Нашої України», то БЮТ піде в опозицію і готуватиметься до президентських виборів. Все дуже просто і зрозуміло. Ми не будемо в одній коаліції з Партією регіонів тому, що це означатиме для нас ліквідацію поняття демократії і принциповості.

Партія регіонів заявляє, якщо їм не дадуть міністерські мандати, вони не складуть присягу, якщо їм не дадуть владу, вони самі її заберуть. Це прямий шантаж. Ніде в світі, ні в одній демократичній країні таке не допускається.

Петро Цибенко, народний депутат України V скликання, фракція КПУ:

- Я думаю, подібна заява Юлії Тимошенко – це спроба грубого шантажу для того, щоб Президент не зробив ніяких кроків на зустріч Партії регіонів, як переможцеві виборів. Тим самим Тимошенко хоче застрахувати себе від неадекватних по відношенню до неї дій. Це своєрідний попереджуючий удар, яким вона хоче остаточно затвердити формування «помаранчевої» коаліції. Здається, подібна заява несерйозна тому, що вирішення про створення «помаранчевої» коаліції відбудеться.

У п'ятдесяті роки в радянському футболі була така «фішка» - «футбольний матч відбудеться за любої погоди». Я говорю це до того, що Юлія Володимирівна піде на президентські вибори при будь-якому розкладі. Мабуть, це так само зрозуміло, як і те, що щоранку сходить сонце. На вибори вона піде, тільки стартові можливості для неї при різних політичних розкладах можуть бути різними.

Источник:  ForUm
Ссылка:  http://ua.for-ua.com/comments/2007/10/10/102850.html

Возврат к списку



Дайджест по разделам
Демография (8) 
Здравохранение (155) 
Культура (77) 
Лица эпохи (8) 
Научные исследования (6) 
Образование (53) 
Политика и общество (718) 
Экология (27) 
Экономика (340) 
Энергетика (29) 

НОВОСТИ

Газовий баланс України не постраждає після виплати боргу "Газпрому" — Бойко
Просмотров: 8

АНОНСЫ

ПРОГНОЗ ЭКСПЕРТА
Олександр Жолудь
Чи поверне Росія Україні газ?
Просмотров: 12

БИРЖЕВАЯ АНАЛИТИКА
В мире

В Украине
Всеукраинская экспертная сеть
Разработано в «ЦИРТ»


© «ВЭС», 2020
Разработка и поддержка – Центр интеллектуальных ресурсов и технологий. © Все права защищены. Использование материалов портала разрешается при условии ссылки (для Интернет-изданий – гиперссылки) на www.experts.in.ua